• Načítám...
>

Řidiči v Praze 4 se musí obrnit trpělivostí

  • 8. července 2019,
  • 20:04,
  • PRAHA 4,
  • Jaroslav Šetlík

Další ulicí, kterou o prázdninách čeká dopravní omezení, je Táborská ulice v Praze 4. Komplikace se dotknou jak řidičů aut, tak cestujících MHD a chodců. Omezení potrvá až do konce srpna.

Reklama

Táborská ulice prochází obnovou vodovodní a kanalizační sítě. Dopravní omezení se dotknou nejen této ulice ale i jejího okolí.

"Budou uzavřena křižovatka Lounských a Petra Rezka. Opravujeme tam 769 metrů kanalizace a cca 1,5 kilometru vodovodního potrubí. Kanalizace už je v havarijním stavu, takže je neprůtočná a to vodovodní potrubí je z přelomu století, takže také potřebuje vyměnit," řekl Vojtěch Kostiha, tiskový mluvčí Metrostavu.

Dopravní omezení zasáhnou až 10 tisíc aut, která touto ulicí denně projedou.

"Objízdná opatření pro ty, kteří přijíždějí do Prahy a chtějí se dostat do Nuslí, začnou už v ulici Na Strži, kde budou muset sjet na ulici Na Pankráci a přes náměstí Hrdinů se po kolejích dostat do Nuslí. Ti, kteří jedou od Prahy, budou muset sjet už u Kongresového centra a projet okolo Kongresové. Ale pokud jedou do Nuslí, dostanou se pohodlně přes náměstí Hrdinů," řekl Zdeněk Kovářík, místostarosta MČ Praha 4.

Pro přecházení Táborské ulice budou chodcům sloužit 3 lávky. Drobné komplikace se ale nevyhnou ani MHD.

"Musíme počítat s tím, že to může ohrozit rychlost průjezdu tramvaje. Jsou to ale letní měsíce, kdy normálně máme letní řád, takže bychom se do toho měli dostat. Z autobusu se to týká linky č. 193, která ale slouží primárně pro místní obsluhu. Objíždí vlastně všechna zdravotnická zařízení a obchody v Praze 4. Takže tam se domníváme, že 5 nebo 10 minut zdržení by ho nemělo zásadně ohrozit," řekl Vojtěch Kostiha.

Práce v Táborské ulici budou probíhat po celé prázdniny. Se začátkem nového školního roku by tak ulice mohla být průjezdná bez komplikací.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu