• Načítám...
>

Praha 4 bojuje za celoplošný parkovací systém

  • 15. srpna 2019,
  • 10:01,
  • PRAHA 4,
  • Jaroslav Šetlík

Praha 4 rozšíří parkovací zóny na svém území. Radní rozhodli, že chtějí do systému zařadit další ulice v oblasti Braníku, Podolí, Krče a Michle a to i přesto, že k němu mají značné výhrady. Městská část totiž dlouhodobě bojuje za zavedení celoplošného parkovacího systému pro Pražany.

Reklama

Systém zón placeného stání v Praze se postupně rozšiřuje. Stále více radnic ho však kritizuje a volá po zavedení jednotného parkovacího systému. Podobně je na tom i Praha 4.

"Ten dnešní pseudosystém zavádí hranice uvnitř města, takže se občané jedné části stávají v jiné části města občany druhé kategorie," řekl Zdeněk Kovářík, místostarosta MČ Praha 4.

Podle Prahy 4 současný systém také znevýhodňuje obyvatele, kteří v Praze dlouhodobě žijí a nemají zde trvalé bydliště.

"Tak se vlastně nemohou stát rezidenty. Pak také velký problém, který dnes máme, je s tím, že dnes se rozvíjí moderní služby na doma, např. zdravotní, pečovatelské a další, a zóna placeného stání toto výrazně znemožňuje, protože všechny ty služby, které jsou poskytovány domů, jsou tím výrazně omezeny, protože poskytovatel by buď musel platit v zóně placeného stání, případně mít zaplacenou kartu, čímž se to prodražuje pro toho příjemce. A pokud to potřebuje dělat někdo v rodině, pokud potřebuje pečovat o svého příbuzného, který bydlí v jiné MČ nebo o kus dál, tak nemůže," řekl Zdeněk Kovářík.

I přes nesouhlas se současným systémem se v Praze 4 zóny placeného parkování v nejbližší době rozšíří i do části Podolí, Michle a Braníku. Důvodem je zejména obsazování parkovacích míst řidiči, kteří do Prahy dojíždí např. kvůli zaměstnání.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu