• Načítám...
>

Pražští senioři vyrážejí ven s holemi

  • 9. září 2019,
  • 22:43,
  • PRAHA 4,
  • Ladislav Jakub

Praha se hromadně vydává na pochody. Senioři mezi 60 až 80 lety z hlavního města totiž objevují takzvaný nordic walking. Vycházejí do přírody s nordic walkingovými holemi. Tento zdravý a jednoduchý způsob pohybu ve velkém podporuje například městská část Praha 4. Ta nejen pro seniory pořádá bezplatné lekce například v Krči - v Kunratickém lese.

Reklama

Pražské lesy a parky obsazují senioři. Ti se vydávají na krátké procházky, ale i delší tůry, za pomoci hůlek na tzv. nordic walking. Tento způsob chůze se k nám dostal ze Skandinávie a je podle odborníků i zdravější než obyčejná chůze. MČ Praha 4 proto po prázdninách opět začala pořádat kurzy nordic walkingu. Účastníci kurzu nordic walkingu během jedné procházky zapojí svalstvo celého těla.

"Zapojí se veškeré svaly i díky tomu, že používáme hole. Díky tomu se zapojí i horní část těla, která při běžné chůzi se nezapojí tolik," řekla Ivona Postlerová, instruktorka, fyzioterapeutka.

A nikdo se nemusí bát, že nebude ostatním stačit.

"Jsou rozděleni do skupin podle toho, kdo je jak fyzicky zdatný. Ti pomalejší a ti rychlejší mají každý svého lektora. Nejenže jim říká, jak mají správně jít, jak používat hůlky, jak dělat krok, ale samozřejmě se stará i o to, aby se v pořádku všichni vrátili do cíle," řekla Lucie Michková, zastupitelka MČ Praha 4.

S myšlenkou nordic walkingu v Praze 4 přišla zastupitelka MČ Lucie Michková už před více než 10 lety.

"Ty lekce jsou pro naše seniory zdarma. A když se rozhodnou, že přijdou, tak my jim ty hůlky půjčíme a s ostatními už se mohou vydat na procházku do Kunratického lesa," řekla Lucie Michková.

"Pro ty seniory je důležité se tady potkat s kamarády a sdělit si všechny své zážitky," řekla Ivona Postlerová.

Nejde tedy jen o sportování, ale v podstatě i o společenskou událost.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu