• Načítám...
>

Září patří v Praze 4 sportu

  • 11. září 2019,
  • 12:04,
  • PRAHA 4,
  • Jaroslav Šetlík

Vyzkoušet si běh na nafukovací překážkové dráze, jízdu na in-line bruslích nebo na longboardu a další sportovní aktivity mohou obyvatelé Prahy 4. Během celého září tu proběhne několik akcí v rámci projektu Čtyřka sportuje. Tu jako každý rok připravila místní radnice nejen pro děti.

Reklama

I na letošní září připravila Praha 4 sérii sportovních akcí nejen pro děti. Ty byly zahájeny překážkovým během ve dvojicích.

"Tradičně se dělají sprinty na tomto prolézacím zařízení, případně na jiných. Zájem, jak můžeme vidět, je standardní u těch nejmenších. Pro ty starší ročníky nad 12 let už to není úplně ta správná akce. Toto je spíš do těch 10 let. Ale o to je to zajímavější, že v blízkosti nic podobného nemají," řekl Zdeněk Kovářík, místostarosta MČ Praha 4.

Běh po obří nafukovací dráze děti bavil a i když měly strach z některých úseků, trasu zdolaly za čas lehce přes jednu minutu.

"Nejtěžší pro Denisku, pro mojí sestru, byla ta klouzačka. Ona se strašně bála. Ale pro mě nejtěžší byla také ta klouzačka. Také jsem se bála. Ale sjela jsem to se zavřenýma očima," řekla Nela Březinová, návštěvnice akce.

Akce budou pokračovat i na jiných místech Prahy 4.

"Praha 4 nemá jedno jediné centrální místo, takže jich musí být hodně menších, aby si každá část na něco přišla. Ty akce jsou různé. Je to vždy vybírané tak, aby to místo samo tu aktivitu uneslo," řekl Zdeněk Kovářík.

Během dalších zářijových dnů si obyvatelé Prahy 4 mohou vyzkoušet třeba orientační běh na sídlišti nebo jízdu na in-line bruslích či longboardu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu