• Načítám...
>

Výstava přibližuje život a dílo J. Škvoreckého

  • 27. září 2019,
  • 19:20,
  • PRAHA 4,
  • David Wilczek

V prostorách Nuselské radnice je otevřena nová výstava s názvem Život a dílo Josefa Škvoreckého. Ta připomíná nejen nejznámější díla tohoto autora, ale zároveň představuje život v Kanadě, kam emigroval se svou ženou Zdenou Salivarovou-Škvoreckou a společně založili vydavatelství '68 Publishers.

Reklama

Tankový prapor, Zbabělci či Hříchy pro pátera Knoxe. To je krátký výčet nejznámějších literárních děl Josefa Škvoreckého. Seznámit se blíže s tvorbou tohoto významného autora mohou zájemci v prostorách Nuselské radnice.

"Jsou tady některé artefakty které ještě k vidění nebyly. Vlastně to tomu potenciálnímu zájemci může otevřít nový obzor, takže se může zaměřit na nějakou knihu, kterou ještě nečetl, nebo se naopak podívat, které publikace o jeho životě a dílu jsou," řekl Václav Krištof, kurátor výstavy.

Výstava připomíná nejen nejznámější díla tohoto spisovatele, ale zároveň představuje jeho život v exilu a společnou tvorbu s jeho ženou Zdenou Salivarovou-Škvoreckou.

"A pak se samozřejmě zaobíráme i životem Zdeny Salivarové-Škvorecké a tím pádem i nakladatelstvím '68 Publishers, kdy oni vydávali 20 let v exilu české a slovenské knihy," řekl Václav Krištof.

Expozice v prostorách Nuselské radnice vznikla i díky podpoře vedení Prahy 4.

"Mám za to, že máme nějakou povinnost k lidem jako je Josef Škvorecký. Připomínat co pro tuto zemi udělali. A proto jsem samozřejmě pyšný na to, že se nám podařilo tuto výstavu připravit," řekl Michal Hroza, místostarosta MČ Praha 4.

Návštěvníci mohou tuto výstavu obdivovat do 30. října tohoto roku. Poté bude expozice putovat po základních a středních školách MČ Praha 4.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu