• Načítám...
>

V Praze 4 slavili svátek stromů

  • 22. října 2019,
  • 21:24,
  • PRAHA 4,
  • Lenka Castillo

Výchovně ekologickou akci pod názvem Den stromů připravila i letos MČ Praha 4. Pod Branickými skalami se tentokrát sázely dva stromy. Akce byla určena zejména pro děti základních a mateřských škol.

Reklama

Červený javor z královské červené odrůdy. Právě tento mladý strom zasadili pod Branickými skalami v přilehlém parku zástupci Lesů na oslavu svátku stromů. Akce pořádané MČ Prahou 4 se zúčastnily především děti. Právě na jejich míru byl ekologicko-výchovný program zaměřen.

"Pozvali jsme děti z mateřských a základních škol, abychom posílili sounáležitost těch dětí právě s přírodou, aby viděly, že za stromem stojí spousta práce. Než vyroste, musí se zasadit. Aby se také dozvěděly k čemu ty stromy jsou, že jsou nejen pro to, aby se z nich třeba dělal nábytek, ale že zlepšují ovzduší a udržují klima města," řekl Tomáš Hrdinka, radní MČ Praha 4.

Pro návštěvníky byla připravena celkem 4 stanoviště a rozhodně bylo čemu se přiučit.

"Některá se týkají přímo dřeva a stromů, některá jsou zase více hravá. Pak se mohou dozvědět něco o práci lesníka a lesních dělníků a vyzkoušet si praktické dovednosti," řekla Beáta Sýkorová, Lesy hl. m. Prahy.

Děti se během akce mohly např. obléknout jako lesní dělníci nebo si vyzkoušet třeba lesnickou helmu.

anketa

Akce zkrátka nabídla nejen dětem zajímavý program. Nechybělo ani poznávání stromů podle listí či dřeva.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu