• Načítám...
>

Praha 4 podporuje aktivní seniory

  • 6. listopadu 2019,
  • 12:35,
  • PRAHA 4,
  • Jaroslav Šetlík

Sportovní aktivity, vzdělávací kurzy i hudební vystoupení. To je výčet jen několika málo aktivit, které pro své seniory pravidelně pořádá Praha 4. Ta v rámci programu Neseďte doma, přijďte mezi nás uspořádala další ze série koncertů. Na něm se tentokrát představila sopranistka Eliška Gattringerová.

Reklama

Praha 4 připravila pro své seniory další akci v rámci programu Neseďte doma, přijďte mezi nás. Na koncertu pod názvem Od lidové písně po operní árie se v klavírním doprovodu představila sopranistka Eliška Gattringerová.

"Od lidové písně až po operní árie čili od toho dětství po to vyzrání, je to taková retrospektiva řekl bych, " zmínil Josef Svoboda, místostarosta MČ Prahy 4.

To ale není jediná akce, kterou Praha 4 pro aktivní seniory pořádá. Díky tomuto projektu mohou vyzkoušet nejrůznější pohybové, studijní, ale i společenské aktivity.

"Zúčastňuji se pravidelně všech akcí seniorů a rozvíjíme je po duševní stránce, připravujeme pro ně počítačové kurzy, děláme kulturní pořady a příkladem je dnešní koncert, ale i sportovní akce, " řekla Irena Michalcová, starostka MČ Prahy 4.

"Jde o to, aby se mezi sebou setkali, měli téma někam jít, aby se pohybovali v novém prostředí. Jde o to, aby lidé žili v nějaké komunitě, protože člověk je tvor komunikativní, " doplnil Josef Svoboda.

Mezi oblíbené patří u seniorů také taneční odpoledne nebo seniorský ples, který je každoročně vyprodaný.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu