• Načítám...
>

Praha 4 zamítla studii revitalizace ledáren

  • 28. listopadu 2019,
  • 19:07,
  • PRAHA 4,
  • David Wilczek

Prahy 4 nesouhlasí s navrhovanými změnami územního plánu ani s prodejem pozemků, které se nacházejí mezi bývalými branickými ledárnami a ulicí Modřanskou. Chce naopak zachovat jedinečný ráz této lokality. Výtky městské části bude projednávat tým odborníků náměstka Petra Hlaváčka.

Reklama

Pozdě secesní průmyslový areál branických ledáren by měl projít revitalizací. Zpracovaný koncept přeměny lokality zahrnuje např. vybudování co-workingového centra, muzea vodní plavby či mateřské školky. Společnost, která chce tento projekt uskutečnit, navrhuje také budovy s 16 nadzemními podlažími a hustější zástavbu okolo bývalých strojoven výtahů. S tím ale radnice Prahy 4 nesouhlasí.

"Rada MČ Praha 4 neodsouhlasila ten záměr postavit tam tuto výškovou budovu právě z toho důvodu, že to je v podstatě příliš vysoké na ráz té krajiny a možným odstřihnutím těch bývalých ledáren od břehu Vltavy. Takže my se určitě nebráníme tomu, aby tam bylo něco víceúčelového. Rádi se o tom budeme bavit dál, musí to ale dostát změny tak, aby to vyhovovalo tomu současnému rázu," řekl Radek Lacko, zastupitel MČ Praha 4.

Změny v územním plánu bude teď řešit pražský magistrát tak, aby došlo ke shodě všech stran, tedy investora i Prahy 4.

"V tuto chvíli demokraticky projednávám tu změnu územního plánu. A investor dostal tímto nějakou indicii a názor na to, co by měl vlastně upravit. Pokud bude otevřen té diskuzi, a my pevně věříme, že ano, protože stejně projednáváme všechny změny územního plánu, tak předpokládám, že náměstek Hlaváček a jeho tým bude intenzivně jednat s investorem tak, aby oni podkladovou studii revidovali a aktualizovali, aby bylo možné ji znovu předložit na komisi Prahy 4 již s kladným vyjádřením," řekl Filip Foglar, architekt, asistent náměstka Petra Hlaváčka.

Náměstek Petr Hlaváček a jeho tým odborníků plánuje svolat jednání s investorem ještě do konce roku. V případě, že dojde ke shodě, nebude už nic bránit tomu, aby areál branických ledáren prošel revitalizací, na kterou čeká už desítky let.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu