• Načítám...
>

V Praze 4 pomáhaly děti dětem

  • 13. prosince 2019,
  • 22:39,
  • PRAHA 4,
  • Jaroslav Šetlík

Praha 4 předala Dětskému centru při Thomayerově nemocnici výnos ze sbírky nazvané Děti dětem. Ta se konala už podeváté na 20 základních a 17 mateřských školách v městské části. Dětem se během týdne podařilo shromáždit potřebné věci v hodnotě více než 300 tisíc korun.

Reklama

I letos v Praze 4 proběhla sbírka pod názvem Děti dětem. Do té se zapojilo celkem 20 základních a 17 mateřských škol.

"Já s ní mám bohaté zkušenosti, protože, jak jistě víte, jsem na radnici teprve sedmý měsíc. Předtím jsem působila ve funkci ředitelky čtyř mateřských škol, takže jsem se celou dobu této akce také zúčastňovala. Ona prošla nějakým vývojem, protože nejdříve děti vyráběly dárky, které se vyráběly v Arkádách. Pak se přišlo na jiný systém, takže dnes se vybírají pro kojenecký ústav speciálně věci ke konkrétní potřebě," řekla Irena Michalcová, starostka MČ Praha 4.

Věci, které děti shromáždily nebo zakoupily, byly předány Dětskému centru při Thomayerově nemocnici. Mezi nimi byly zejména plenky, kosmetické potřeby, nechyběly ale ani hračky.

"Dětské centrum v současné době pečuje docela dost zásadně o maminky, které potřebují péči, tedy maminky, které potřebují psychiatrickou pomoc, případně maminky, jejichž děti potřebují psychiatrickou pomoc, maminky, které se chtějí léčit z návykových látek. Ale také maminky, které neměly zázemí v rodině," řekla Jaroslava Lukešová, ředitelka Dětského centra.

"Já jsem chtěla jen jménem Thomayerovy nemocnice poděkovat všem dětem ze všech mateřských škol a základních škol, které se podílely na této akci," řekla Helena Doktorová, náměstkyně ředitele Thomayerovy nemocnice.

Letos se podařilo díky sbírce pořídit věci v hodnotě 320 tisíc korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu