• Načítám...
>

Hasiči v Praze 4 získali výcvikovou figurínu

  • 10. ledna 2020,
  • 10:38,
  • PRAHA 4,
  • Jaroslav Šetlík

Pražští hasiči převzali od čtvrté městské části moderní výcvikovou figurínu. Ta slouží k nácviku stabilizace, fixace a transportu zraněné osoby v bezvědomí. Její pořízení vyšlo městskou část na necelých 40 tisíc korun.

Reklama

80 kilo vážící figurína je novou tréninkovou pomůckou pražských hasičů. Sloužit má zejména v situacích, kdy nelze při nácviku využít dobrovolníky.

"Figurínu jsme dostali pro naši možnost výcviku ať na stanici nebo u výcviku lezců, kdy se to používá jako mrtvá váha. S živými lidmi se mnohem snáž manipuluje než s bezvládným tělem. Na toto tedy využíváme figurínu," řekl Pavel Mošnička, velitel čety.

Hasiči si na figuríně mohou ozkoušet zejména stabilizaci, fixaci a transport zraněné osoby v bezvědomí.

"Využívat se bude za všechny tři směny, bude se využívat pro lezení, kde jsou dané hodiny co musíme splnit a normální výcviky. Takže nemůžu říci jak často, ale rozhodně bude v permanenci," dodal Pavel Mošnička.

Trénovat s touto pomůckou mohou hasiči v Praze 4. Městskou část vyšlo její pořízení na téměř 40 tisíc korun.

"My jsme moc rádi, že jsme mohli našemu hasičskému sboru darovat tento dar, já pevně doufám, že to přispěje k tomu, že budou zachraňovat naše životy," řekla Lucie Michková, předsedkyně Výboru pro bezpečnost MČ Praha 4.

Figuríny využívá také například armáda i další záchranné složky.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu