• Načítám...
>

Park Jezerka láká na nové dětské hřiště

  • 20. února 2020,
  • 12:09,
  • PRAHA 4,
  • Tomáš Horák

Rodiče a děti navštěvující park Jezerka se mohou těšit z nově zrekonstruovaného dětského hřiště. To se nachází v ulici Jaurisova a v kombinaci se sousední sportovní plochou nabízí veřejnosti multifunkční volnočasovou zónu. Nové jsou nejenom herní prvky, ale i povrchy a mobiliář.

Reklama

Hřiště Jaurisova, které leží v dolní části parku Jezerka, prošlo celkovou rekonstrukcí. A děti od tří do čtrnácti let, pro které je určeno, se mají na co těšit. 

"Hřiště bylo původně na půdorysu již nevyhovujícího areálu, a proto jsme přistoupili k tomu, že toto hřiště zrekonstruujeme. Spolu s původní sportovní plochou vedle vybudujeme pro veřejnost multifunkční volnočasovou zónu, která je zasazena krásně v prostoru veřejné zeleně. Podařilo se nám tady vybudovat nové oplocení hřiště, nové moderní lavičky, pískoviště, spoustu nových multifunkčních a moderních prolézaček, skluzavky, tak aby tady našli jak děti nejmenší své prvky, tak i ty staršího věku," vysvětlil Jan Hušbauer, radní MČ Praha 4.

Kromě nových herních prvků návštěvníci určitě ocení i zcela nový mobiliář či novou zámkovou dlažbu, která nahradila nevzhledný a popraskaný asfalt.

"V dnešní době změn klimatu i takovéto drobné opatření změny zcela nepropustného povrchu na povrch polopropustný je určitě na místě. I v takto malém měřítku alespoň symbolicky přispějeme k posílení zásob podzemní vody," doplnil Tomáš Hrdinka, radní MČ Praha 4.

Městská část Praha 4 plánuje zrekonstruovat i další dětská hřiště na svém území. Dokonce už nakoupila mnoho herních prvků, které se na ně chystá postupně instalovat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu