• Načítám...
>

V Nuselské radnici se konal Interkulturní ples

  • 21. února 2020,
  • 15:40,
  • PRAHA 4,
  • David Wilczek

V prostorách Nuselské radnice byl připraven 2. ročník Interkulturního plesu Prahy 4. Přítomným se představily nejrůznější taneční soubory. Akce se konala pod záštitou starostky Prahy 4 Ireny Michalcové.

Reklama

Nezisková organizace Integrační centrum Praha uspořádala už druhý ročník Interkulturního plesu s názvem Celá Praha na jednom parketu. Hlavním cílem této události je, aby se Pražané i cizinci žijící na území naší metropole setkali a představili svojí kulturu.

"Máme tady několik tanečních vystoupení, která budou demonstrovat různé kultury, které se tady setkávají", říká specialistka informačních aktivit, Michaela Neuhöferová . 

Přítomní mohli například obdivovat tanečního vstoupení za doprovodu vietnamských písní. 

"Připravily jsme si jednu moderní a jednu tradiční píseň. Ta nová je teď velkým hitem ve Vietnamu. A v překladu znamená Já ti něco řeknu," prozrazuje jedna z členek vietnamského souboru.

Tato akce, uspořádaná v reprezentativních prostorách Nuselské radnice se tentokrát konala pod záštitou starostky Prahy 4 Ireny Michalcové.

"Je to čest, že můžeme tento ples v plesové sezóně pořádat v naší městské části v této historické budově, protože si myslím, že je spousta plesů, ale tento je specifický.  Protože Integrační centrum Praha tímto způsobem sdružuje řadu různých národností," uvedla důvody starostka MČ Prahy 4, Irena Michalcová. 

 Praha 4 je známá svými akcemi, které jsou zaměřené na integraci menšin žijících u nás. Kromě plesu pořádá každý rok i multikulturní festival Kaleidoskop. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu