• Načítám...
>

V Praze 4 se otevřela nová knihovna

  • 2. března 2020,
  • 17:01,
  • PRAHA 4,
  • David Wilczek

V Praze 4 v Nuselské ulici byla otevřena nová knihovna, která kromě čtení nabídne svým klientům poznání i zábavu. Nebudou chybět autorská čtení, přednášky a menší koncerty. Na své si přijdou i příznivci rukodělných aktivit.

Reklama

Praha 4 otevřela otevřela v Nuselské ulici  novou knihovnu.  A to v historické budově, která byla postavena ve 20. letech 20. století a sloužila jako sídlo Občanské záložny.  V 90. letech prošla rekonstrukcí.  Nyní patří městské části a nabízí čtenářům moderní a pohodlný interiér.

"Naštěstí opravdu patříme k vedení radnic, která je kulturně založená a jde ji zejména o tyto projekty. Takže já jsem úplně nadšena. Hlavně bych nečekala, když vidím tu budovu z venku, že bude interiér tak krásný. Pevně věřím, že se nám co nejdříve podaří tu budovu dotáhnout do konce tak aby stejným způsobem působila i z venku," říká starostka MČ Praha 4,  Irena Michalcová . 

Prostor knihovny je dvoupatrový. Jejím srdcem je centrální část v přízemí, která nabízí místo pro setkávání. 

"Je z toho takové Shakesperovské divadlo. Lidé mohou dole sedět volně a povídat si. Nebo brouzdat po internetu nebo sedět s přáteli a řešit nějaké témata," uvedl architekt, Tomáš Hořava. 

Koncept knihoven se v posledních letech mění. I tato bude, kromě půjčování knížek sloužit jako komunitní centrum. 

"Knihovna dnes už není dneska jen půjčovnou knížek. Knihovna nabízí celou řadu kulturních , vzdělávacích a jiných akcí.  Mohou se tady lidé naučit třeba šít. A zároveň to budou dělat sami. Takže se seznámí s dalšími lidmi," prozradil ředitel Městské knihovny v Praze, Tomáš Řehák.

Městská knihovna v Praze provozuje na území městské části Praha 4 šest poboček. Podle vedení radnice městské části je zatím tento počet dostatečný a v budoucnu by se měl navýšit. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu