• Načítám...
>

ZŠ Ohradní slavnostně otevřela školní kavárnu

  • 5. března 2020,
  • 15:03,
  • PRAHA 4,
  • Natálie Forsterová

Běháme pro školu. To je název projektu, díky kterému děti ze ZŠ Ohradní získávají od rodičů, příbuzných a kamarádů peníze na to, co by chtěli ve škole mít. Čím více toho uběhnou, tím více vydělají. Tentokrát získané peníze využili na rekonstrukci dosavadního školního bufetu.

Reklama

Zpěv, smích a dobrá nálada. Tak vypadalo slavnostní otevření nové školní kavárny a přilehlého prostoru v základní škole Ohradní v Praze 4. Ve vestibulu budovy nově vzniklo útulné posezení, které bude sloužit nejen žákům, ale i rodičům. A také tato školní galerie. Vše se podařilo realizovat díky unikátnímu školnímu projektu Běháme pro školu.

"Děti běhají a mají svého sponzora. Tím jsou buď rodiče nebo prarodiče. Opravdu si reálně odběhají nějaká kolečka a za to pak vybereme peníze. A jelikož je nás hodně a rodiče jsou skvělí , tak se nám každoročně daří vybírat velkou částku," říká ředitelka ZŠ Ohradní Eva Smažíková. 

Děti ze základní školy Ohradní už si takto vydělaly například na vybudování amfiteátru, lezecké stěny, hřiště či skluzavky.

Ředitelka ZŠ Ohradní Eva Smažíková dodává: "Velké přičinění mají rodiče našich žáků, kteří nám ochotně pomáhají a samozřejmě nedílnou součástí je městská část od které máme obrovskou podporu a jsme za to nesmírně rádi."

"Tato škola i díky osobnosti paní ředitelky patří k tomu nejlepšímu co na Praze 4 máme. Zajímá se o všechny možné projekty a vlastně tato škola hýří tolika nápady  jakými nehýří všechny školy dohromady, říká starostka MČ Praha 4 Irena Michalcová.  

Důkazem je i tento prostor. Moderní polytechnická učebna za dva miliony korun, která zde vznikla jen díky tomu, že se škola zapojila do operačního programu EU - Praha pól růstu. A nejen to. unikátem je i tato učebna hudební výchovy či moderní dotykové panely Ámosky. 


Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu