• Načítám...
>

Branické divadlo začne svou novou kapitolu

  • 6. března 2020,
  • 13:37,
  • PRAHA 4,
  • David Wilczek

Po dvou letech se podařilo vedení radnice Prahy 4 vybrat provozovatele Branického divadla. Je jím soubor Losers Cirque Company, který se zaměřuje na nový cirkus a pantomimu. Nejdříve se však musí prostory divadla opravit. Do června bude jeho provoz zkušební.

Reklama

Poslední dva roky zelo Branické divadlo prázdnotou. To se však brzy změní. Novým nájemcem je totiž soubor Losers Cirque Company, který se zaměřuje na moderní pojetí akrobacie, tance a živé hudby. 

"My jsme šťastní, že se nám podařilo po několika letech, kdy divadlo bylo buď zavřené nebo fungovalo jinak než bychom si představovali. Takže okamžik, kdy předáváme divadlo Losers Cirque Company bereme jako velmi šťastný," uvedl místostarosta MČ Praha 4, Michal Hroza. 

Oficiální předání divadla je naplánováno na 14. března. V tento den budou veřejnosti představeny vize souboru, který bude vystupovat pod názvem divadlo Bravo. Následně na to začne zkušební provoz s vypůjčenou technikou. 

"Chystáme březen, duben, květen a červen takový zkušební provoz našich představení. Aby se diváci mohli podívat jak to divadlo vypadá," uvedl zakladatel souboru Losers Cirque Company, Petr Horníček. 

Zásadní proměnou projde samotné hlediště. Počet sedadel se sníží na 260 a zároveň dojde ke zdvižení sedaček směrem k balkónu. Diváci tak budou mít mnohem lepší výhled na pódium. Pod takzvanou elevací vznikne prostor pro občerstvení. 

"Není tady foyer. A my tou přestavbou a elevací vlastně vytvoříme nový prostor pod tou elevací. Tam bude bar, kde si diváci objednají občerstvení.  Zároveň bychom zde chtěli udělat kabaretní prostor," doplňuje  zakladatel souboru Losers Cirque Company, Petr Horníček.

Hlavní přestavba by měla být hotova do konce léta. Pokud bude vše probíhat podle plánu ostrý provoz bude zahájen 28. září. Diváci se mohou těšit na pestrý program. Moderní cirkus, pantomimu, činohru či koncerty. 



Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu