• Načítám...
>

V Praze 4 dezinfikují dětská hřiště a sportoviště

  • 1. dubna 2020,
  • 16:56,
  • PRAHA 4,
  • Jan Varga

V Praze 4 přistoupili k dezinfekci veřejných prostranství jako jsou dětská a workoutová hřiště v parcích podobně. I přesto, že jsou prostory v době karantény uzavřeny, veřejnost je stále používá. Městská část tak chce zamezit případnému šíření virové nákazy. Celkem takto během jednoho týdne ošetří více než stovku míst.

Reklama

Do centrálního parku na Pankráci přijelo vozidlo s dezinfekcí. V plánu je dezinfekce místního pohybového hřiště pro seniory, vyčištěny budou také přilehlé lavičky. Městská část Praha 4 tak předchází možnému šíření virové nákazy, je totiž možné, že na používaných kovových prvcích ulpívají virové částice. I přesto, že jsou tato místa po dobu nouzového stavu oficiálně uzavřena, veřejnost je stále používá. 

"Hygienizace se netýká jen dětských hřišť a sportovišť jako je toto workoutové hřiště pro seniory, ale bude se týkat také laviček ve veřejných parcích. Čištění spočívá v aplikaci horké páry o teplotě sto deseti stupňů celsia a poté omytí zředěným dezinfekčním roztokem," říká radní MČ Praha 4 Tomáš Hrdinka (ANO).

Během jednoho týdne chce takto městská část nechat vydezinfikovat více než sto dětských hřišť a sportovišť, které má ve své správě. Další čištění těchto míst se pak bude ještě pravidelně opakovat. 

"Za týden je plánováno další kolo a potom budeme pokračovat výhledově s ohledem na trvání nouzového stavu. Ty povrchy jsou bezpečné k užívání bezprostředně po očištění, protože používáme jen vodní páru a zředěný roztok, takže to není nic, co by vadilo použití," dodává Tomáš Hrdinka (ANO).

Městská část se rozhodla tyto veřejné prostory čistit nad rámec svých povinností a na čištění uvolnila finanční prostředky. Pravidelně se čistí i prostory před institucemi a zařízeními, která pravidelně navštěvuje větší počet lidí. Tuto dezinfekci si už ale zajišťují instituce samy. 


Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu