• Načítám...
>

Praha 4 podporuje sbírku na pomoc rodinám v nouzi

  • 15. května 2020,
  • 17:30,
  • PRAHA 4,
  • David Wilczek

Občané Prahy 4, zejména rodiny, které se dostaly do tíživé situace kvůli koronavirové krizi, mohou využívat pomoc projektu Patron dětí Nadace Sirius. Přispívat může kdokoli, jednoduše z pohodlí domova prostřednictvím webových stránek.

Reklama

Praha 4 ve spolupráci s Nadací Sirius podpořila mimořádnou veřejnou sbírku, která má za úkol pomoc zejména rodinám, které se dostali kvůli koronavirové krizi do tíživé situace. 

"Celý tento záměr považuji jako adopci na blízko. Hlavně se tím respektuje důstojnost člověka. Umím si představit, když se mladí manželé s dítětem dostanou do nenadále situace a krize a potřebují momentální pomoc tak je pro ně mnohdy potupné a ponižující jít na a sociální odbor a žádat o dávku. Tímto, my jim umožňujeme, že můžou požádat o konkrétní pomoc v konkrétní situaci a nenutíme je, aby se zařazovali mezi sociálně slabé," prozradil místostarosta MČ Praha 4, Josef Svoboda . 

Nadace Sirius tímto způsobem pomáhá rodinám v rámci projektu Patron dětí už třetím rokem. Vzhledem k současné situaci se rozhodla zavést rychlou pomoc. S tím, že lidé mohou využít tři možnosti. 

"Jednak posíláme lidem na účet třikrát tři či pět tisíc korun. Nebo pomáháme zaplatit nájemné do výše dvou měsíců. Lidem, kteří jsou ve finanční nouzi a jsou zároveň v exekuci či insolvenci, těm nemůžeme poslat peníze. Dostávají proto balíky se základními potravinami, hygienickými potřebami a drogerií v hodnotě 3000 korun," uvedla výkonná ředitelka projektu Patron dětí, Edita Mrkousová.

Stačí navštívit webové stránky patrondeti.cz, vyplnit žádost a zvolit způsob pomoci.

"My se vlastně už postaráme o celou kontrolu. V momentě, kdy zjistíme, že je vše v pořádku, do dvou dnů odesíláme dar," doplnila výkonná ředitelka projektu Patron dětí, Edita Mrkousová.

 Projekt Patron dětí pomohl už 18 rodinám z Prahy 4, které se kvůli pandemii koronaviru dostaly do finančních problémů. Pokud byste se do pomoci chtěli zapojit i vy, na webu patrondeti.cz získáte veškeré informace.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu