• Načítám...
>

Opravený altán v Jezerce nabídne kulturní program

  • 28. května 2020,
  • 17:54,
  • PRAHA 4,
  • Jan Varga

Městská část zrekonstruovala altán v parku Jezerka a také opravila přilehlé zdi a schodiště. Prostor teď znovu slouží lidem. Kromě toho, že altánem denně projdou desítky lidí, kteří bydlí nad parkem, bude tento prostor sloužit také kulturním akcím, které v něm plánují pořádat nuselské volnočasové spolky.

Reklama

Hudební altán v parku Na Jezerce v Praze 4 je nově zrekonstruován a může opět sloužit veřejnosti. Spodní část konstrukce altánu byla totiž narušená a podmáčená. Opravy se dočkala i přilehlá schodiště a opěrné kamenné zídky. 

„Opravily se opěrné zídky, které se kompletně rozmontovaly, dala se tam nová betonová hlavice, zpevnily se základy. Vybudovalo se nové schodiště, protože bylo v havarijním stavu, vybouralo se zdivo altánu, které bylo podmáčené. Vlastně altán, schodistě i opěrné zdi prošly kompletní rekonstrukcí,“říká radní MČ Praha 4 Filip Vácha (TOP 09).

Zhruba na stejném místě, kde dnes stojí altán, stál kdysi hudební pavilon, který byl součástí rozlehlé zahrady. Ta sloužila jako veřejný prostor u hostince, který kdysi sídlil v budově dnešního divadla. Také nově opravený altán už brzy nabídne kulturní vyžití.

„My jsme přiměřene pyšní na to, že se nám podařilo prostor altánu opravit a to co samozřejmě takovému opravenému místu dává život, je to, že se v něm něco děje. Takže jsme rádi, že nuselské spolky tady plánují pořádat koncerty a čtení. Jsme za to moc rádi, protože to neopravujeme proto, aby to bylo opravené, ale proto, aby to tady žilo, říká místostarosta MČ Praha 4 Michal Hroza (TOP 09).

Opravené schodiště denně využívají desítky lidí, kteří bydlí v domech nad parkem. Celková cena rekonstrukce se vyšplhala na necelé čtyři miliony korun. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu