• Načítám...
>

ZŠ v Praze 4 umístily všechny přihlášené žáky

  • 2. června 2020,
  • 11:54,
  • PRAHA 4,
  • Jan Varga

Městská část před prázdninami každodenně komunikovala s vedením základních škol na svém území. Také v Praze 4 totiž probíhala výuka v upraveném režimu a vedení městské části tak monitorovalo situaci a to, zda školy něco nepotřebovaly a jestli nastalý provoz zvládaly. Protože se přihlásilo méně žáků, než městská část odhadovala, nebyl problém umístit do škol všechny přihlášené děti.

Reklama

V Praze 4 probíhala do začátku prázdnin výuka na základních školách v upravených režimech. Všechna zařízení zajišťovala běžnou výuku a také výuku přes internet. Například základní škola Na Chodovci  v rámci běžné docházky obsadila sedm skupin pro žáky prvního stupně a dvě skupiny pro žáky devátých tříd.  

"Docházka do školy probíhá tak, že každá skupina přichází v jinou dobu. Máme tam posunuté nástupy od osmi hodin po deseti minutách, kdy ty skupiny přicházejí. Podobně je to i u stravování, protože výdeje jsou také posunuty tak, aby každá ta skupina byla oddělená a nedocházelo k míšení těch skupin," říká ředitel ZŠ Na Chodovci Miloslav Ráž.

Zrušeno bylo také zvonění, začátky výuky tak probíhaly v různých termínech, aby se děti o přestávkách nepotkávaly. V Praze čtyři nebyl problém se zajištěním výuky pro všechny přihlášené. Městská část totiž čekala vyšší účast a ponechala navíc prostor jednotlivým vedením škol. Ta si tak mohla provoz uzpůsobit podle svého. 

"Dohodli jsme se s nimi na nějakých postupech s tím, že jsme každému řediteli umožnili, aby vyšel ze svých podmínek ve škole. Nejsou to jen podmínky jako počty dětí, ale také věkové složení zaměstnanců, protože jsme nemohli vědět, kdo bude v rizikové skupině. Pak jsme čekali kolik se přihlásí dětí a čísla jsme odhadovali trochu vyšší. Takže se přihlásilo trochu méně, takže nám ředitelé umístili bez problémů všechny děti, říká starostka MČ Praha 4 Irena Michalcová (ANO).

Vedení městské části bylo s řediteli škol v každodenním styku, pravidelně probíhaly návštěvy jednotlivých zařízení a školy mohly dodatečně vznášet své požadavky například ohledně desinfekce, ochranných pomůcek a podobně a bude tomu tak i po letních prázdninách. Městská část má na starost celkem dvacet jedna mateřských a dvacet jedna základních škol. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu