• Načítám...
>

Praha 4 otevřela nový stacionář

  • 8. června 2020,
  • 15:37,
  • PRAHA 4,
  • David Wilczek

Praha 4 otevřela v Branické ulici nový denní stacionář. Ten je určen pro seniory, případně občany s lehkým zdravotním postižením. Kvůli vládním nařízením ho budou moci klienti využívat až od 22. června. K dipozici jim bude například odpočinková místnost, kuchyňka a sociální zařízení.

Reklama

Vedení Prahy 4 slavnostně otevřelo v Branické ulici nový denní stacionář. V původních prostorech bývalé prádelny a žehlírny tak vzniklo útulné místo pro seniory, případně občany s lehkým zdravotním postižením.

"Budova byla zanedbaná, investice proběhla v rámci kontrolního rozpočtu nicméně se nám tady podařilo vytvořit hezké prostředí. Měly jsem tady nějaké problémy, vzhledem k tomu, že budova jsou historické. Například jedna nosná zeď nebyla nosní zdí jak bylo uvedeno v původní dokumentaci," uvedl radní MČ Praha 4, Filip Vácha. 

Celková rekonstrukce těchto prostor vyšla na necelých 6 milionů korun. Klienti mají k dipozici společenskou a odpočinkovou místnost, kuchyňku, nezbytné bezbariérové sociální zařízení a uzavřený dvůr s altánem, kde se mohou starat o vysazené květiny. 

"Máme tady pracovníky, kteří s nimi budou dělat aktivizační činnosti. Chceme, aby se tady lidé cítili jako doma. A prostor asociuje prostředí, které je jim vlastní," uvedla ředitelka ústavu sociálních služeb, Linda Obrtelová.

Denní stacionář mohou využívat nejen klienti Domova s pečovatelskou službou, ale i ostatní senioři žijící na území Prahy 4. 

"Denní stacionář je určen všem obyvatelům Prahy 4, kteří projeví zájem. Nebo rodina, která pečuje o seniora a potřebují si dočasně odpočinout.  Zvlášť, když jsou v práci, senioři mohou zde docházet. Je to taky prevence sociálního vyloučení, aby lidé byli ve společnosti se svými společníky, aby společně mohli trávit čas a žít ještě kvalitní život," doplnila ředitelka ústavu sociálních služeb, Linda Obrtelová.

Vzhledem k vládním nařízením budou moci nově zrekonstruované a útulné prostory senioři využívat od 22. června. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu