• Načítám...
>

Koupaliště Lhotka zahájilo další sezónu

  • 26. června 2020,
  • 10:35,
  • PRAHA 4,
  • Jaroslav Šetlík

Biotopové koupaliště Lhotka vstoupilo do své druhé sezóny. Tomu předcházela druhá fáze rekonstrukce. Dokončeno bylo několik prvků, které mají zvýšit komfort návštěvníků.

Reklama

Svou druhou sezónu zahájilo biotopové koupaliště Lhotka. To bylo po rozsáhlé rekonstrukci otevřeno v loňském roce. Před zahájením letošního léta tu bylo provedeno několik úprav.

"Minulé léto jsme měli 60 tisíc návštěvníků a popravdě řečeno, sezóna se moc nevydařila, ale i přes to byl velký zájem. Letos jsme udělali nové komunikace, nové hmatové cesty, dali jsme nové oplocení ve dvou ulicích kolem areálu. Dali jsme nové travní koberce a zrealizovali jsme nové toalety a sprchy, venkovní sprchy. Nové elektrické rozvody, kanalizační přípojky a další věci. Ten seznam je poměrně široký. Samozřejmě ti, kteří tady byli minulý rok, si povšimnou, že jsme udělali nějaké úpravy terénu, aby to co nejvíce vyhovovalo našim milým občanům," říká Filip Vácha, radní MČ Praha 4.

Práce na koupališti ale nekončí. Po skončení letošní sezóny jej čeká další fáze rekonstrukce.

"Bude pokračovat fáze 2B. V té první fázi jsme investovali 7,3 milionu bez daně. Budeme rádi, když budeme mít příští sezónu vyřešené kalové hospodářství, že to nebude tady tak, jak to bylo dočasně z 1. fáze. Mezi tím proběhly také kolaudace 1. a 2. fáze, což nebylo, za což jsme šťastní. Udělali jsme novou hydrogeologickou studii a v rámci toho jsme upravili vrty. Ještě budeme realizovat studnu, abychom na vlastním koupališti měli dostatek vody," říká Filip Vácha, radní MČ Praha 4.

Další pozitivní zprávou je, že se od letošního roku může v areálu platit kartou a to jak za vstup, tak občerstvení.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu