• Načítám...
>

I tento rok staví v Praze 4 Bibliobus

  • 16. července 2020,
  • 17:36,
  • PRAHA 4,
  • David Wilczek

I tento rok mohou obyvatelé Prahy 4 využít pojízdnou knihovnu na čtyřech kolech. Bibliobus Oskar bude stavět v Centrálním parku Pankrác každých 14 dní. Zájemci si tak mohou zpříjemnit pobyt v městské zeleni nebo si oblíbenou literaturu vzít s sebou domů.

Reklama

Pojízdná pobočka Městské knihovny zamíří i letos do Centrálního parku Pankrác. Občané Prahy 4 si tak mohou vybrat oblíbenou četbu z nabídky několik set titulů. 

"Hlavní funkcí Bibliobusu je dovážet knihy do míst, která jsou vzdálena kamenným pobočkám. Ten Bibliobus funguje jako běžná pobočka, takže je zde možné knihy půjčovat, ale i vracet knížky zapůjčené z kterékoliv Městské knihovny na území Prahy. Je zde také možnost si zapůjčit CD nebo DVD. Jediný rozdíl je, že nemáme časopisy," uvedl knihovník Bibliobusu, Václav Cimbal. 

Tuto službu pro své občany dlouhodobě podporuje radnice Prahy 4. 

"Jsme moc rádi, že se nám daří i letos tuto službu naším občanům Prahy 4 nabídnout. Vzhledem k tomu, že se to týká letního období, tak si na své přijdou hlavně děti. Do Bibliobusu se vleze kolem 600 knížek a teď o prázdninách se většina z nich zaměřuje na děti," místostarosta MČ Praha 4, Michal Hroza. 

Pokud máte předem vybranou knížku, kterou si chcete přečíst, stačí si jí objednat přes webové stránky Městské knihovny. Poté na e-mail dostanete upozornění, kdy si jí můžete vyzvednout v Bibliobusu Oskar. 

"Na Prahu 4 jezdíme pravidelně přes léto. Tedy červenec, srpen a to každých 14 dní ve čtvrtek od 14:00 do 16:00," dodal knihovník Bibliobusu, Václav Cimbál.

Podrobnější informace o Bibliobusu Oskar a jeho zastávkách naleznou zájemci na webových stránkách Městské knihovny v Praze nebo na stránkách místní městské části. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu