• Načítám...
>

V Praze 4 budou v srpnu otevřeny čtyři školky

  • 24. července 2020,
  • 13:02,
  • PRAHA 4,
  • Jan Varga

Praha 4 zajistila letní provoz mateřských škol. V červenci jsou otevřena všechna pracoviště, v srpnu pak budou otevřeny čtyři mateřské školy. Zájem o umístění dětí je ale mnohem menší, než by se dalo čekat. V srpnu bude do školek docházet jen 271 dětí, což je pouze sedm procent z celkového počtu evidovaných dětí.

Reklama

Mateřské školy v Praze 4 jsou během prvního měsíce prázdnin poloprázdné. Vedení Prahy se rozhodlo po měsících úplného uzavření kvůli koronaviru zachovat v červenci plný provoz na zhruba třiceti zařízeních. V srpnu už ale bude pro menší zájem rodičů nutné provoz upravit.

„V měsíci srpnu jsem udělala klasický prázdninový provoz, na který byli rodiče zvyklí. Původně jsem chtěla otevřít šest mateřských škol, ale když se děti přihlašovaly, už jsem viděla, že je to úplně zbytečné. Otevírám tedy čtyři mateřské školy a domnívám se, že i tak budou poloprázdné, protože na prázdninový provoz se na srpen přihlásilo z tří a půl tisíce dětí pouze dvě stě šedesát jedna. To je sedm procent. Realita docházky pak bude stejně ještě o polovinu minimálně menší,“ říká starostka Irena Michalcová.

Například na pracovišti Bezová 4 Mateřské školy Trojlístek je v tuto chvíli přihlášeno přes čtyřicet dětí, ale reálně školku navštěvuje zhruba dvacítka. Samozřejmě stejně jako jinde tady zajišťují provoz se zvýšeným důrazem na hygienu.

„Tady se dodržuje přísná hygiena. Paní ulízečky neustále používají hygienické prostředky. Jsou to ta běžná další opatření, například že se myjí ruce, vše zdůrazňujeme a kontrolujeme. Využívá se venkovní prostor, aby děti byly co nejméně ve vnitřních prostorách. Jinak ale nemáme povinnost, pracovníci ani děti, nosit roušky," říká Iva Vrbová, statutární zástupce MŠ Trojlístek.

Během měsíce srpna tak budou v provozu celkem čtyři pracoviště mateřských škol. Otevřena budou zařízení dobře dostupná v rámci celé městské části. Fungovat bude mateřská škola Fillova, Jílovská, Trojlístek-Točitá a Mateřská škola Kaplická. I tak se ale bude kapacita provozu každý týden průběžně vyhodnocovat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu