• Načítám...
>

Festival Habrovka přilákal stovky návštěvníků

  • 9. srpna 2020,
  • 16:00,
  • PRAHA 4,
  • Jaroslav Šetlík

Desítky kapel a divadelních souborů vystoupily na 18. ročníku Festivalu bloumající veřejnosti Habrovka. Ten se konal tradičně v zahradě kostela sv. Františka. Akci podpořila MČ Praha 4.

Reklama

V zahradě kostela sv. Františka, nedaleko stanice metra Budějovická, se konal další ročník Festivalu bloumající veřejnosti Habrovka. Ten je určený pro všechny, kteří mají rádi muziku a divadlo.

"Máme zde osmnáctý ročník tohoto multižánrového festivalu, který je tradiční akcí Prahy 4. Posledních pár let se festival snažíme ladit na nějaké konkrétní téma. V letošním roce je to improvizace, což jsme si stanovili ještě před tou složitou situací, která před pár měsíci nastala. Každopádně se nám to nyní hodí, takže vše je dnes jedna velká improvizace. Ale jsme  rádi, že se nám i přes všechna opatření a všechny komplikace podařilo festival udělat," konstatovala Dominika Prokopová, ředitelka festivalu.

"Hrávali jsme tady. Skupina mladých lidí se zde kdysi prostě pokoušela dělat kulturu. Během jednoho z koncertů jsme se bavili o tom, že by bylo hezké udělat festival, a tak jsme ho před osmnácti lety zorganizovali," zavzpomínal Lukáš Teklý, zakladatel festivalu.

Ani letošní ročník Habrovky se neobešel bez finanční podpory městské části. Praha 4 festival takto podporuje již několik let.

"Jsme pyšní na to, že tady Habrovku na Praze 4 máme. Je to takové naše rodinné stříbro. To, co považujeme za mimořádně šťastné na festivalu Habrovka je skutečnost, že se pořadatelé rozhodli nedělat další rockový festival, kterých je mnoho. Přemýšleli o jeho dramaturgii a v té řadě let našli geniální souznění v rodinném festivalu," konstatoval Michal Hroza, místostarosta MČ Praha 4.

Během dvou dnů se na pódiích vystřídaly desítky kapel či divadelních souborů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu