• Načítám...
>

Praha 4 má svou první smart toaletu

  • 25. srpna 2020,
  • 7:47,
  • PRAHA 4,
  • Markéta Frydrychová

První mobilní smart toaleta tento týden začala fungovat v blízkosti sportovišť na Roztylském náměstí. Je vybavena solárním napájením, čtečkou platebních karet, ovládacím softwarem a softwarem pro dálkovou obsluhu a monitoring.

Reklama

První mobilní, takzvaná chytrá toaleta v Praze 4, začala fungovat v blízkosti sportovišť ve spodní části Roztylského náměstí. Svým designem zapadá do veřejného prostoru.

"Zároveň je vybavena přebalovacím pultem. Jako smart toaleta je napojena na chytré technologie, tedy čidla, která sledují zda je v ní k dispozici dostatek kapalin. Pokud docházejí, tak je posádka vozu může přijet doplnit. Jsou tak efektivně vynakládány prostředky na provoz. Toaleta má solární napájení čili automatický systém, nezávislý na vstupu energie zvnějšku. Zákazník si při použití toalety může dobýt mobilní zařízení," upozornil Tomáš Hrdinka, radní MČ Prahy 4.

Toaleta je vybavena také pohybovým čidlem. Tím se může předejít například vandalismu či dalším, nepříjemným situacím.

"Je tam fotobuňka, foto čidlo, které reaguje na pohyb a samozřejmě na přítomnost zákazníka na toaletě. Pokud je tam delší dobu, tak vydá obsluze pokyn, že se dotyčný uvnitř nachází příliš dlouhou dobu," doplnil Tomáš Hrdinka, radní MČ Prahy 4.

Vstup do mobilní toalety je možný pouze pomocí sms zprávy v hodnotě deseti korun. Nově můžete použít také platební kartu nebo QR kód. Další mobilní smart toaletu plánuje umístit Městská část Praha 4 ještě letos v Podolí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu