• Načítám...
>

Eagles Praha hostili turnaj Suma Pony League

  • 28. srpna 2020,
  • 14:00,
  • PRAHA 4,
  • Petr Hradský

Softballový a baseballový klub Eagles Praha hostil letošní Suma Pony League. Jedná se o jeden z největších mládežnických turnajů v Evropě. V letošním roce se ale kvůli koronavirové situaci obešel bez zahraniční účasti a proběhla tak jen jeho komorní česká varianta.

Reklama

Prvního nadhozu a slavnostního zahájení se zhostil místostarosta městské části Praha 4 Zdeněk Kovářík. Poté už mohly nastoupit samotné týmy. V pražské Krči na hřišti Eagles proběhly zápasy osmi družstev s hráči ve věku patnácti let. Za normální situace by do Česka přijely také zahraniční celky. V loni jich bylo 58. Kvůli koronaviru to ale letos nebylo možné a letošní ročník byl tak spíše komornějšího ražení. Část turnaje s mladšími týmy se odehrála také na baseballovém hřišti Tempo Praha.

"Letošní turnaj je velmi specifický, protože jsme se dohodli s turnajem Back to School, my jako Pony League Europe, že uděláme společně tu akci, protože jsme chtěli samozřejmě v téhle mimořádné sezóně udržet tu kontinuitu toho turnaje. Úplně ze začátku, v prehistorii toho turnaje, jsme se střídali s Angličany. Ale to byly asi jenom dva ročníky a pak se tedy Pony League rozhodla, že chce zůstat tady a vlastně my jsme se stali takovou základnou Pony League pro Evropu."  říká Jan Bagin - ředitel Suma Pony League pro Evropu.

"Tenhle turnaj má úžasný náboj, protože vlastně všichni ti kluci, kteří se vracejí do školy si na závěr prázdnin proti sobě zahrají a pustí se do nové sezóny. Je to vlastně spuštění nové sezóny." doplňuje Zdeněk Kovářík (ODS) - 1. místostarosta MČ Praha 4.

Velkým favoritem byli právě domácí Eagles Praha a motivace jim v turnaji rozhodně nechyběla.

"My se cítíme skvěle. Letošní sezóna pro nás, speciálně pro tým U-15, je obhajoba loňského titulu. Takže hráči mají nabito. Samozřejmě obhajoba je mnohdy těžší než to samotné vítězství. Ale my si věříme, jdeme pokorně zápas od zápasu a doufáme, že se nám podaří obhájit i tenhle turnaj, který jsme v loni vyhráli a následně také mistrovství republiky." říká Jan Drábek - předseda klubu Eagles Praha.

Sumy Pony League má tým Eagles Praha právo pořádat od roku 2002. Letošní ročník byl spíše symbolický, příští rok už ale snad uvidíme tento prestižní mládežnický turnaj v plné parádě. Za běžné situace se totiž vítězný tým Evropských kol kvalifikuje do finále světové série Suma Pony League v Americe. Petr Hradský TV Praha

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu