• Načítám...
>

Školy a školky z Prahy 4 jsou připraveny na děti

  • 31. srpna 2020,
  • 18:13,
  • PRAHA 4,
  • Lukáš Kubát

Školy a školky v Praze 4 jsou připraveny na první týdny školního roku. Městská část je vybavila dezinfekcemi, rouškami a dokonce jim poskytne i finance na čistící a jiné pomůcky. Někde budou děti muset nosit i roušky.

Reklama

Městská část Prahy 4 je společně se základními a mateřskými školami z městské části připravena na začátek školního roku. Vedení městské části pomohlo školám a školkám hned několika způsoby.

"Na každou základní školu jsme vyvezli 25 litrů dezinfekční tekutiny, na mateřskou školu 10 litrů. Kdyby potřebovali další, tak ji dostanou. Také jsme jim nabídli finanční pomoc a to tak, aby si sepsali, na co chtějí dostat peníze. Jsou to nejen věci jako roušky, ale třeba jednorázové papírové utěrky, které se hlavně v mateřských školách musí používat a to je nepředstavitelný nápor na finance," řekla Irena Michalcová, starostka MČ Praha 4. 

Připraveni jsou třeba i na základní a mateřské škole Ohradní.

"Máme nachystané erární roušky, u vchodu máme stojany s dezinfekcí, jsou připravené paní uklízečky na posílený režim úklidu, kolegové jsou poučení, vše máme nachystáno a my jsme se rozhodli s celým pedagogickým sborem i se všemi zaměstnanci školy, že prvních 14 dnů určitě budeme mít ve společných prostorách roušky. Vrací se nám spousta dětí ze zahraničí, také máme hodně telefonátů, že se v rodinách nebo u příbuzných Covid objevil, tak abychom byli obezřetní. Je to to nejmenší, co pro sebe můžeme udělat," řekla Eva Smažíková, ředitelka ZŠ a MŠ Ohradní. 

Přes veškerá opatření jsou školy a školky připraveny i na to, že by se u nich koronavirus vyskytne.

"Tak jak je to v manuálu napsáno, že by se na školách mělo přistupovat individuálně, dle podmínek jednotlivých škol," řekla Irena Michalcová. 

Podle ředitelů škol se všichni na začátek školního roku těšili a nejvíce pak děti, které se navzájem neviděly několik měsíců.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu