• Načítám...
>

Přátelská zahrada v Praze 4 dostala nový kabát

  • 10. září 2020,
  • 17:09,
  • PRAHA 4,
  • Lenka Castillo

V ulici Jeremenkova v Praze 4 byla po sedmi letech ukončena rekonstrukce Přátelské zahrady. Neutěšené prostředí se tak za podpory zdejší radnice změnilo v příjemný park, který se pyšní nejen dostatkem zeleně, ale i mnoha moderními prvky.

Reklama

Dříve neutěšený prostor, zarostlý množstvím keřů a starými stromy. Dnes je z tohoto místa příjemná komunitní neboli Přátelská zahrada. Úprava několik let nefunkčního prostoru trvala sedm let. Nyní se nově otevřel veřejnosti. 

"Je to opět úctyhodný počin, po kterém se hodně dlouho volalo. Jsem ráda, že se to konečně podařilo," konstatovala Irena Michalcová, starostka MČ Praha 4.

Koncept zahrady, která se rozkládá na ploše 4700 metrů čtverečních umožňuje, aby se zde zároveň mohli potkávali žáci, kteří právě absolvují výuku, třeba se seniory, kteří si sem přišli jen odpočinout.  

"Je to připraveno pro komunitu, pro grilování v rámci toho, co si veřejnost dlouho přála. Je zde možnost procházek. Udělali jsme zde krásné chodníky a štípanou dlažbu," popsal Filip Vácha, radní MČ Praha 4.

"Byly zde vysazeny původní druhy listnatých stromů. Byl zde zrenovován původní vodní prvek a ještě další přistaven," doplnil Tomáš Hrdinka, radní MČ Praha 4.

A mnoho dalších prvků, které zahradě dodávají nový, praktický i estetický rozměr. 

"Má krásný prostor. A co já považuji za velice důležité, že sousedí s velkou základní školou," zdůraznila Irena Michalcová, starostka MČ Praha 4.

Například altán bude sloužit pro vedlejší základní školu jako venkovní učebna. 

"Jsme rádi, že městská část dokázala obnovit a revitalizovat tento park a rádi sem budeme chodit v rámci odpolední školní družiny nebo i dopoledne ve výuce," konstatoval Jan Vondrouš, ředitel ZŠ Jeremenkova.

 Jako v každé zahradě, tak i tady platí provozní řád. Brána zahrady se návštěvníkům bude v letních měsících otevírat v osm hodin ráno, zavře se pak v devěthodin večer. V zimních měsících se komunitní park návštěvníkům uzavře už v sedm večer. Na vše dohlíží místní hlídač.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu