• Načítám...
>

V Praze 4 se slavil Den zdraví

  • 15. září 2020,
  • 15:49,
  • PRAHA 4,
  • Lukáš Kubát

Den zdraví se slavil v Praze 4. Lidé se tak mohli v několika stáncích nechat vyšetřit a dopodrobna se seznámit se svým zdravotním stavem. Mnoho z návštěvníků využilo i rad, které jim nabízeli například výživoví specialisté.

Reklama

Na Pankráci u stanice metra pořádala Městská část Praha 4 Den zdraví. Na tento den mohl dorazit každý, kterému záleží na tom nejdůležitějším, co v životě máme.

"Jsem rád, že se dnešní akcí podařilo obnovit tradice Dne zdraví na Praze 4 po mnoha letech a že ta akce je takto velkorysá. Podařilo se nám domluvit pět zdravotnických zařízení, která se zde prezentují a občané si zde mohou nechat doslova udělat vyšetření zdarma od hlavy až k patě," řekl Tomáš Hrdinka, radní MČ Praha 4. 

Důkladně se vyšetřit přišla i paní starostka, Irena Michalcová.

"Nechala jsem si změřit hladinu cukru, kterou prý mám fantastickou a pak čekám na dobití baterek, aby mi mohli udělat stav mé pleti, kterou mám zničenou od opalování, tak uvidím, jak to dopadne. Je úžasné počasí, skvělá atmosféra a myslím si, že lépe to nemohlo vyjít. Já této akci přeji, ať se jí daří i v dalších letech," řekla Irena Michalcová. 

Hned se čtyřmi stánky na Den zdraví zavítali zdravotníci z Thomayerovy nemocnice.

"V prvním stánku je to taková osvěta a prevence rakoviny plic, druhý stánek se týká kurzu první pomoci, pak tady máme stánek s dárcovstvím krve pro zájemce, kteří by chtěli darovat krev u nás v Thomayerově nemocnici a poslední stánek je tady informace k onemocnění celiakie a měření cukru v těle," řekl Petr Sulek, mluvčí Thomayerovy nemocnice. 

Návštěvníci se mohli nechat změřit třeba i na speciální váze.

"Měříme váhu a zjišťujeme procento svalů, procento tuku - viscerální tuk," řekla Lucie Bartáková, studentka zdravotnické školy. 

I o děti bylo na Dni zdraví postaráno, když je bavili zdravotní klauni.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu