• Načítám...
>

Praha 4 využila prázdniny k modernizaci škol

  • 17. září 2020,
  • 14:04,
  • PRAHA 4,
  • Johanka Hubičková

Výstavba tělocvičny, rekonstrukce kotelen, opravy sociálních zařízení, nebo výměna oken v několika základních i mateřských školách. Takový byl program čtvrté městské časti v průběhu letních prázdnin.

Reklama

V Mateřské škole 4 Pastelky se kompletně zrekonstruovala všechna sociální zařízení.

"Jedná se o sociální zařízení v celé naší mateřské škole. Ve čtyřech třídách mají nové zázemí na toalety i paní učitelky. Děti jsou spokojeny, protože mají umyvadla v té správné výšce. Je zde správný počet umyvadel, správný počet toalet. Vše je v souladu s hygienickými předpisy a moc se nám líbí, jak je to i hezké," uvedla Zdeňka Nováková, ředitelka Mateřské školy 4 Pastelky.

Ve zdejší školce je aktuálně zapsaných 120 dětí a kromě nových umýváren se do budoucna dočkají také zastínění budovy, protože s horkem zde od jara do podzimu dlouhodobě bojují.

"Jsme vybráni jako jedna ze školek na zastínění. Nyní jsme objednali rolety, které mají tepelný efekt," upozornila  Zdeňka Nováková, ředitelka Mateřské školy 4 Pastelky.

Nákladnými rekonstrukcemi už prošly i některé kotelny škol ve čtvrté městské části.

"Kotle dosluhují. Kotelny jsou potřeba. Tady se bude nyní hodně investovat. A stejně tak se začne snižovat teplo v budovách, a to bude nyní také náročná záležitost," upozornila Irena Michalcová, starostka MČ Praha 4.

Praha 4 v uplynulých týdnech provedla hned několik oprav a rekonstrukcí ve svých školách. Jen v této školce vyšla na dva miliony devět set sedmdesát šest tisíc a byla plně hrazena z peněz městské části. Trochu unikátní je i počet mateřských škol a jeslí v Praze 4.  

"Máme 21 mateřských škol, ale protože máme sloučená zařízení, tak máme třicet budov. Já si myslím, že Praha 4 je v pořádku i s ohledem na to, že máme sedm dětských skupin, což jsou bývalé jesle, které máme perfektně vybudované. Všechny ty děti, které potřebují být umístěny, tak umístěny jsou," dodala Irena Michalcová, starostka MČ Praha 4.

Při takto vysokém počtu mateřských škol i jeslí bude třeba i v budoucnu hodně investic, a ty Praha 4 plánuje.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu