• Načítám...
>

Praha 4 má další, chytrou toaletu

  • 12. listopadu 2020,
  • 12:34,
  • PRAHA 4,
  • Lukáš Kubát

Praha 4 má už druhou, chytrou toaletu. Ta je napojena na on-line systém, a je tak uvnitř ní hlídán stav všech kapalin a náplní. Na toaletu se můžete dostat díky platbě kartou nebo přes mobilní telefon. Originální je třeba design této toalety.

Reklama

Novou, chytrou toaletou se může pochlubit čtvrtá městská část. Stojí v Podolské ulici nedaleko kurtů vedle Sokolovny.

"Je to už druhá toaleta na Praze 4. Tato toaleta v Podolí přibyla k té na Roztylském náměstí. Smart je z několika důvodů. Jednak je napojena na on-line systém, který hlídá stav kapalin a náplní. To znamená, že může zefektivnit obsluhu a správu této toalety. A dále si zde uživatel může dobít své mobilní zařízení," upozornil Tomáš Hrdinka, radní MČ Praha 4.

Na toaletě naleznete třeba i přebalovací pult. Její použití  vás vyjde na deset korun, dovnitř se ale dostanete jen platbou on-line.

"Buďto přes platební mobilní bránu, platební kartou nebo mobilním zařízením-telefonem," konstatoval Tomáš Hrdinka, radní MČ Praha 4.

Originální je design této smart toalety.

"Tady jsme její vzhled přizpůsobili hernímu areálu, protože se nacházíme v oblasti hřišť. Nejen tenisových kurtů, ale i dětského hřiště, kde se hraje s míčem. Proto tedy ten, možná až divoký design. Ale myslím si, že je to takové hravé," vysvětlil Tomáš Hrdinka, radní MČ Praha 4.

Toaleta je napájena solárním panelem, který je na její střeše.

"První toaletu navštívilo za dva měsíce jejího provozu asi 240 lidí. Je vidět, že si uživatelé tohoto zařízení na Roztylském náměstí váží. Nedochází tam k vandalismu. To je ostatně minimalizováno i tamním vstupem na platební karty," dodal Tomáš Hrdinka, radní MČ Praha 4.

V příštím roce by vedení čtvrté městské části rádo otevřelo na svém území i třetí chytrou toaletu. O jejím umístění by mohli rozhodnout sami občané. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu