• Načítám...
>

Výstava v Praze 4 přibližuje Olgu Havlovou

  • 19. listopadu 2020,
  • 9:01,
  • PRAHA 4,
  • Lukáš Kubát

Výročí 17. listopadu si Praha 4 letos připomíná, kvůli vládním opatřením, jen komorně. A to malou výstavou ve foyer radnice. Je zaměřena na první manželku, prvního českého prezidenta, Olgu Havlovou. Fotografie dokumentují její působení na pozici naší první dámy.

Reklama

Alespoň symbolicky si chtěla městská část Praha 4 připomenout 17. listopad. Tentokrát se kvůli vládním, koronavirovým opatřením nemohla konat velká oslava. Ve foyer radnice je tak k vidění malá výstava připomínající Olgu Havlovou.

"Tato fotografická výstava vznikla ve spolupráci s Výborem dobré vůle. Jedná se o výběr z fotek Ondřeje Němce, který byl jejím dvorním fotografem. Jsou převážně z doby, kdy po boku svého manžela, prezidenta Václava Havla, řešila svoji vlastní agendu," konstatoval Michal Hroza, místostarosta MČ Praha 4.

Díky fotografiím se tak třeba dozvíte jakým oblastem se Olga Havlová, jako první dáma věnovala nebo s kým se v rámci působení ve své funkci potkala.

"Olga Havlová je podle mě fascinující osobnost. Drsná holka z rozvedené, dělnické rodiny ze Žižkova. Velmi brzy se musí starat o své další dva sourozence a posléze i o pět sourozenců. Nastupuje do práce v patnácti, nemůže studovat a zároveň dokáže to, co se podle mě nepodařilo mnoha manželům nebo manželkám prezidentů nebo prezidentek, a to mít úplně autenticky svoji vlastní agendu. Nebýt pouze doplňkem svého politického partnera," dodal Michal Hroza, místostarosta MČ Praha 4.

Olga Havlová se stejně jako její Výbor dobré vůle snažila pomáhat lidem ze zdravotním či sociálním handicapem, aby se mohli co nejlépe začlenit do společnosti. Výstavu můžete na radnici Prahy 4 vidět do 27. listopadu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu