• Načítám...
>

Praha 4 bude mít multifunkční seniorský dům

  • 20. listopadu 2020,
  • 15:34,
  • PRAHA 4,
  • Lukáš Kubát

V Hudečkově ulici v Praze 4 by měl vzniknout nový multifunkční dům pro seniory. Ten by měl být zaměřený především na komunitní bydlení, ale třeba bude poskytovat i odlehčovací službu. Dům by podle místostarosty Josefa Svobody měl být dostavěn v roce 2023.

Reklama

Praha 4 připravuje projekt moderní multifunkční budovy seniorského domu, kombinovaného s odlehčovací službou. Ten by měl vzniknout v Hudečkově ulici.

"Praha 4 jako největší MČ v Praze, nemá jediné toto zařízení ve své jurisdikci," řekl Josef Svoboda, místostarosta MČ Praha 4. 

Ze čtyř studií byla vybrána ta, kterou navrhli architekti ze studia Projektil. Podrobně se seznámit s návrhem můžete na stránkách Prahy 4.

"Vedeme jednání o hledání finančních zdrojů, aby se ten projekt mohl zrealizovat. Nepředpokládám, že by to bylo financováno z jednoho zdroje, očekáváme zdroje i z nějaké výzvy Evropské komise, takže v této době probíhá realizace projektu a hledání finančních zdrojů pro výstavbu," řekl Josef Svoboda.

Dům počítá se čtyřiceti lůžky v jednolůžkových a dvoulůžkových pokojích v odlehčovacím centru. V chráněném seniorském bydlení pak bude třicet bytů. V budově se navíc bude nacházet wellness a další služby.

"Dnes se hledá, aby to bylo spojení více mobilních, mobilních a méně mobilních. To je propojení lidí, kteří jsou odkázáni na každodenní pomoc a nebo občasnou. My víme, že nejen v Praze je veliká poptávka po chráněných bytech," řekl Josef Svoboda.

Prozatímní odhady říkají, že by stavba multifunkčního domu měla stát zhruba 200 milionů korun. Místostarosta by také chtěl, aby celý projekt byl dokončen nejpozději v roce 2023.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu