• Načítám...
>

MŠ v Praze 4 zvládají současný stav velmi dobře

  • 24. listopadu 2020,
  • 15:41,
  • PRAHA 4,
  • David Wilczek

Většina MŠ v Praze 4 zvládá současný stav velmi dobře, aniž by musely být uzavřeny. Podle místní radnice je to díky dobře nastavené komunikaci a materiální podpoře městské části. Rodiče se tak mohou naplno věnovat svým povinnostem.

Reklama

Na území Prahy 4 působí 21 mateřských škol. I navzdory současnému stavu, který je ovlivněn rychlým šířením koronaviru, se podařilo drtivou většinu z nich udržet v činnosti. Díky tomu se mohli rodiče naplno věnovat svým povinnostem či distanční výuce starších sourozenců. 

"V současné době nemáme zavřenou žádnou mateřskou školu, ani žádné oddělení. Z 3 300 dětí je 6 dětí s koronavirem a dalších 11 je v karanténě, stejně tak pedagogičtí zaměstnanci. Ten výsledek je fantastický," řekla Irena Michalcová, starostka MČ Praha 4. 

Podobně dobře je na tom i Mateřská školka Mezivrší v Braníku, kam dochází kolem 80 dětí ve věku od 3 do 7 let. I zde byly z bezpečnostních důvodů děti rozděleny do tří skupinek tak, aby se nepotkávaly. Vedení školky se zároveň snaží rodičům co nejvíce ulehčit komplikovanou situaci. 

"Situaci zvládli rodiče výborně, výhodou naší MŠ je, že rodiče jsou informováni díky třídním emailům, takže i když nastala tato covidová situace, tak u předškoláků jsme zvolili tzv. distanční výuku. Denně jim paní učitelky zasílaly materiály pro činnosti, které mohou s dětmi dělat v době, kdy se musí starší sourozenci věnovat škole," řekla Zora Prokopová, ředitelka MŠ Mezivrší. 

Za tímto dobrým výsledkem stojí podle starostky Ireny Michalcové intenzivní komunikace s mateřskými školkami a zároveň pravidelná materiální podpora. 

"Mohou mi kdykoliv napsat a já jim okamžitě odepisuji. Samozřejmě se snažím v rámci možností ve všem pomoci. To znamená, že dostali vybavení, dostali dezinfekce, dostali roušky. Vybízeli jsme je, aby si napsali, co vše chtějí vybavit do 31. prosince," řekla Irena Michalcová. 

Vzhledem k tomu, že mateřské školky se s touto nepříznivou situací vypořádávají velmi dobře, rozhodla se radnice městské části potěšit personál drobnými dárky a finanční odměnou. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu