• Načítám...
>

Vánoční strom rozzářil i Prahu 4

  • 27. listopadu 2020,
  • 9:07,
  • PRAHA 4,
  • David Wilczek

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu patří k tradičním událostem, které si většina Pražanů nenechá ujít. Vzhledem k vládním nařízením spojeným s koronavirovou pandemií musely být tyto akce zrušeny. Některé městské části se rozhodly tuto tradici zachovat alespoň symbolicky.

Reklama

Společná radost a nadšení. Taková atmosféra panovala minulý rok i na náměstí Bratří Synků, kde byl slavnostně rozsvícen vánoční strom. Bohužel letos se musela tato událost konat bez účasti veřejnosti a doprovodného programu. Radnice Prahy 4 se rozhodla tuto tradici připomenout alespoň symbolicky. 

"V loňském roce jsem rozsvítila na Praze 4 několik stromů. Samozřejmě vždy za veliké účasti veřejnosti. I tak jsem ráda, že mohu alespoň takovou malou troškou do mlýna přispět. Ať je ta doba těžká v současné době, tak si myslím, že na Vánoce se všichni těšíme a že alespoň v nějaké omezené formě si je budeme chtít užít. Možná více doma v kruhu rodinném," řekla Irena Michalcová, starostka MČ Praha 4. 

Pro většinu lidí byl tento rok velmi náročný. Podle vedení městské části se i přesto lidé dokázali spojit a prokázali obrovskou vlnu solidarity.

"Jsem neskutečně potěšen, kolik lidí bylo ochotno se nasadit, aby pomohli jiným lidem. Já si myslím, že je to poselství Vánoc, ten vánoční stromek, dárky, aby se lidé navzájem obdarovali, aby si vzájemně pomáhali, aby vyjádřili svou solidaritu a sounáležitost," řekl Josef Svoboda, místostarosta MČ Praha 4. 

"Ty letošní Vánoce budou v takové omezené možnosti setkávání se, přes to bych chtěla popřát všem našim sousedům - občanům Prahy 4, aby si je užili, aby se v té možné míře společně setkávali a aby na sebe dávali pozor," řekla Lucie Michková, předsedkyně Výboru pro bezpečnost MČ Praha 4. 

Vyzdobený vánoční strom naleznou obyvatelé Prahy 4 přímo před radnicí městské části. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu