• Načítám...
>

V Praze 4 mají novou pumptrackovou dráhu

  • 11. prosince 2020,
  • 17:41,
  • PRAHA 4,
  • Lukáš Kubát

Praha 4 se může chlubit nově opravenou pumptrackovou drahou, kterou najdete v ulici Na Chodovci. Pro jezdce je tu připraveno celkově 160 metrů tratí a výška skoků je od půl metru až do tří metrů. Pokročilí jezdci mohou zvolit i jízdu z rampy, která je vysoká 6 metrů.

Reklama

Už od roku 2008 je Na Chodovci přírodní pupmtracková dráha. Ta teď dostala úplně novou podobu.

"Protože byla oblíbená nejen pro Spořilováky, ale i pro blízkou Prahu 10, tak došlo postupem času k jejímu oježdění a proto bylo minulý rok rozhodnuto ji kompletně rekonstruovat a ta byla před měsícem dokončena," řekl Tomáš Hrdinka, radní MČ Praha 4. 

Celá pumptracková dráha tak byla obnovena, ale také výrazně rozšířena.

"Původně tady byla jedna dráha. Dnes jsou tady tři dráhy různých stupňů obtížnosti s tím, že výška skoků je od nějakého půl metru až do tří metrů a ti nejodvážnější se mohou pustit z kopce z té umělé rampy za mnou, která je vysoká šest metrů," řekl Tomáš Hrdinka.

Celková délka tratí je 160 metrů. Dráha byla také odvodněna a tak ani po vydatnějších deštích by se na ní neměla držet voda. V areálu najdou sportovci nově také zázemí.

"Mysleli jsme na to, že se sportovci budou chtít po aktivitě, při které se určitě zapotí, převléci. Proto okolní prostranství bylo upraveno, byl sem pořízen mobiliář, lavičky, odpadkové koše," řekl Tomáš Hrdinka. 

Celá rekonstrukce pumptrackové dráhy Na Chodovci trvala zhruba tři měsíce a stála 1,7 milionu korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu