• Načítám...
>

Historický sad Třešňovka má nové stromy

  • 14. prosince 2020,
  • 9:43,
  • PRAHA 4,
  • Lukáš Kubát

Třešňovka je historický sad poblíž ulice Na Chodovci v Praze 4. V letošním roce tu bylo nově vysazeno 40 ovocných stromků. Jedná se o okrasné višně a jabloně a návštěvníci sadu se už teď mohou těšit na jaro, kdy všechny stromky bohatě vykvetou.

Reklama

Historický sad Třešňovka u ulice Na Chodovci se z části proměnil. Byly tu totiž vysazeny nové stromy.

"Celkem tady bylo zasazeno v předchozích dnech 40 exemplářů ovocných stromů, je to 31 okrasných višní různých taxonů a 9 okrasných jabloní, které na jaře růžovo - bíle kvetou, ale potom se jim i vybarvují listy a okrasné plody, takže určitě potěší mnoho návštěvníků," řekl Tomáš Hrdinka, radní MČ Praha 4.

Mezi vysazenými stromy je například višeň chloupkatá nebo višeň ptačí. Tyto nové stromy nahradily staré, jejichž stav byl už značně nevyhovující.

"Na těch stromech se podepsalo nejen samotné stáří, protože ty ovocné stromy mají přeci jen kratší životnost, tak i posledních 5 let sucha, kdy část stromů proschla a musela se i z bezpečnostních důvodů pokácet," řekl Tomáš Hrdinka. 

Nové stromy v Třešňovce mohla Praha 4 vysadit i díky dotaci.

"O dotaci jsme požádali Národní program Životní prostředí, které vypsalo výzvu Výsadba stromů s maximální dotací až 250 tisíc korun a my jsme od nich obdrželi dotaci ve výši dvě stě tisíc korun pět set a dokryli jsme jí z vlastního rozpočtu částkou 230 tisíc, takže celková ta lokace na výsadbu těch 40 stromů byla ve výši 430 tisíc korun. Pokrývá nejen tu výsadbu, ale potom i roky následné péče o ně," řekl Tomáš Hrdinka. 

Vysazené stromy by měly vyrůst do výšky čtyř až pěti metrů a nejkrásnější budou v průběhu jarních měsíců, kdy bude sad plný květů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu