• Načítám...
>

Dětskému centru pomáhají děti z Prahy 4

  • 17. prosince 2020,
  • 14:46,
  • PRAHA 4,
  • Lukáš Kubát

Dětské centrum při Thomayerově nemocnici přijalo velké množství dárků od dětí ze základních škol a mateřinek Prahy 4. V centru se starají o matky s dětmi, které nemají dostatečné sociální zázemí. Hygienické potřeby nebo hračky, tak ve vánočním období potěší všechny obdarované.

Reklama

Děti dětem, tak jmenuje sbírka, kterou organizuje Praha 4. Děti ze základních a mateřských škol z městské části, v ní finančními prostředky a věcnými dary pomáhají Dětskému centru při Thomayerově nemocnici. To pečuje o děti a maminky, které nemají potřebné zázemí, ale chtějí se zařadit do běžného života.

"Letos jsem pochopitelně měla trochu "strach". Víte jaká je doba. Řada rodičů přišla třeba o práci nebo nemohla podnikat. Takže jsme se obávali, že toho bude málo, ale jak vidíte, tak nás rodiče opět velice mile překvapili. Takže já děkuji i rodičům dětí z mateřských a základních škol. Přestože je situace v současné době tak nelehká i pro ně, tak se i přesto tímto způsobem zapojili," uvedla Irena Michalcová, starostka MČ Praha 4.

Do sbírky se zapojilo 36 školských zařízení z celé čtvrté městské části. Většina věcí ve sbírce se pořizovala po dohodě s vedením Dětského centra při Thomayerově nemocnici, a to tak aby všechny věci mohly být plně využity.

"Využijeme to pro všechny děti, ale i pro maminky, protože tam jsou pleny, hračky, hygienické potřeby, včetně dezinfekce, která je především v dnešní době důležitá. Takže já znovu děkuji, že si na nás vzpomněli," dodala Irena Michalcová, starostka MČ Praha 4.

"Chtěl bych moc poděkovat dětem ze základních a mateřských škol a jejich rodičům. A také příslušné městské části za to tuto akci, kterou spoluorganizuje. Jedná se o desátý ročník a tedy o úžasnou tradici. Těším se na ty naše děti, které budou mít rozzářené oči," poděkoval Zdeněk Beneš, ředitel Thomayerovy nemocnice.

Pokud chcete, můžete Dětskému centru při Thomayerově nemocnici pomoci i vy, a to třeba finanční pomocí nebo věcným darem. Za každou pomoc zde budou moc rádi.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu