• Načítám...
>

Praha 4 myslí na své pejskaře

  • 13. ledna 2021,
  • 8:42,
  • PRAHA 4,
  • Jaroslav Šetlík

Až na dva roky by měla vystačit zásoba 4 miliónů sáčků na psí exkrementy. Ty objednalo vedení Prahy 4. Budou umístěny na stojany u 800 odpadkových košů. To ale není jediná věc, kterou Praha 4 pro pejskaře na tento rok připravila.

Reklama

Praha 4 nakoupila 4 milióny sáčků na psí exkrementy. Budou umístěny na stojany u 800 odpadkových košů. Zásoba by městské části měla vydržet přibližně dva roky.

"Jsme největší městskou částí co se týká počtu obyvatel i počtu majitelů psů, takže sáčky musíme vždy po určité době pravidelně nakoupit," připomněl Tomáš Hrdinka, radní MČ Praha 4.

Městská část upřednostnila plastové sáčky před papírovými, a to hned z několika důvodů.

"Jednak jsou desetkrát levnější nežli papírové. To je, s ohledem na naši velikost, velká úspora peněz. A jednak se pejskaři v anketě vyjádřili, v počtu čtyři z pěti, že preferují plastové sáčky. Tak jim tímto vycházíme vstříc. Nicméně, pokud by někteří pejskaři chtěli papírové sáčky, tak si je mohou vyzvednout na úřadě městské části," vysvětlil Tomáš Hrdinka, radní MČ Praha 4.

Na území Prahy 4 je celkem 13 ploch určených pro volné pobíhání psů. Jejich počet by se měl v tomto roce navýšit.

"Tři další plochy letos přibyly, a také  bychom tyto plochy dovybavili agility prvky a obměňovali bychom ty současné," nastínil vysvětlil Tomáš Hrdinka, radní MČ Praha 4.

Nejen o agility prvky budou tato místa doplněna. Radnice Prahy 4 na nich plánuje vybudovat také psí pisoáry.

"Nicméně, v loňském roce jsme se setkali s tím, že zejména v parcích zasazené stromy odumírají následkem toho, že psi na tyto mladé kmeny močí. A proto jsme se rozhodli umístit u cest, ve vybraných parcích, psí pisoáry. Což je betonový sloupek na štěrkovém loži kam se může moč vsáknout," doplnil Tomáš Hrdinka, radní MČ Praha 4.

Tím se zabraňuje ničení vegetace. Pisoáry by měly být instalovány během tohoto roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu