• Načítám...
>

Praha 4 spustila pro své občany platformu PinCity

  • 12. února 2021,
  • 16:10,
  • PRAHA 4,
  • David Wilczek

Praha 4 se připojila k městům a obcím, které již úspěšně provozují platformu PinCity. Ta umožňuje obyvatelům městské části prostřednictvím jednoduchého grafického rozhraní lokalizovat a navrhnout si svůj vlastní projekt, který mohou ostatní lidé komentovat a hodnotit a dát tak radnici najevo, co a kde by mohla zrealizovat, nabídnou či zajistit.

Reklama

Občané Prahy 4 mají jedinečnou možnost se seznámit se zamýšlenými projekty radnice. Stačí navštívit nové webové stránky Praha 4 PinCity. Orientaci usnadňuje přehledná mapa. Uživatel webu může zároveň filtrovat projekty podle tématického zaměření. Například na zeleň, kulturu, infrastrukturu či sociální péči.

"Zde představujeme projekty formou tzv. pinů, které jsou lokalizované a občan se může dozvědět, co za tím projektem stálo. Od nějakého návrhu studie až po realizaci a z fotografie té realizace se dozví, kdo za tím projektem stál i z hlediska financování, v jakém rozsahu a všechny podrobnosti, pokud tam jsou nějaké participativní akce a jsou tam navěšené dotazníky," řekl Tomáš Hrdinka, radní MČ Praha 4. 

Obyvatelé Prahy 4 mohou zároveň přispívat svými návrhy, které pomohou k rozvoji městské části. V rámci webu je pro veřejnost určena sekce, kde po přihlášení mohou zadat a do mapy zapíchnout svůj projektový návrh. Pak už stačí v jednoduchém formuláři záměr představit a následně jej veřejně publikovat. 

"V pravidelném intervalu se my komunální politici sejdeme s úředníky, vyhodnotíme tyto projekty, co je reálné a realistické a dáme občanům v komentáři k tomu projektu nějakou zpětnou vazbu," řekl Tomáš Hrdinka.  

Ostatní uživatelé webu pak mohou návrh komentovat a dávat mu své preference. Tím rovněž dají radnici na vědomí, co by jinak městská část složitě zjišťovala v rámci participačních plánování. Následně na to bude návrh projednán vedením radnice. 

"Ne všechny občanské návrhy projektů se dočkají realizace, ale i kdyby to byla menšina, tak určitě takovýto nástroj participace a komunikace s občany v době covidu, kdy se s nimi nelze setkávat osobně, má smysl," řekl Tomáš Hrdinka. 

Od začátku ledna, kdy byla platforma spuštěna, přihlásili občané Prahy 4 osmdesát pět projektů ke zpracování. Během následujícího měsíce plánuje radnice všem navrhovatelům poskytnout informace, zda je jejich záměr realizovatelný či nikoliv. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu