• Načítám...
>

Autor Čtyřlístku J. Němeček slaví letos 77. narozeniny

  • 16. února 2021,
  • 8:33,
  • PRAHA 4,
  • David Wilczek

Český ilustrátor a výtvarník Jaroslav Němeček, známý především jako autor komiksu Čtyřlístek, oslaví 20. února 77 let. Vzhledem k tomu, že je už několik let čestným občanem Prahy 4, popřála mu osobně i starostka městské části Irena Michalcová.

Reklama

Letos uplynulo už 52 let od prvního vydání kresleného komiksového seriálu, v němž hlavní roli mají postavičky kocoura Myšpulína, prasátka Bobíka, zajíčka Pindi a psí slečny Fifinky. Tento fenomenální kreslený komiksový seriál se vydává dodnes pod taktovkou ilustrátora a autora Jaroslava Němečka. 

"Těch 51 let je výročí a vyšla nám k němu velikánská kniha, která mapuje celý vývoj Čtyřlístku za celou tu dobu. Pak jsme měli časopis - 700. číslo a nejdůležitější jsou večerníčky," řekl Jaroslav Němeček, ilustrátor, autor komiksu Čtyřlístek. 

Od té doby se mnohé změnilo. Na zpracování komiksu se v současné době podílí mnohem více lidí. 

"Tisk se připravuje tak, že šéfredaktor zadává práci výtvarníkům a textařům. Textaři jsou na začátku, pak jsou výtvarníci, poté je zpracování grafiky, potom je tisk, prodej a všechno to musí být skloubené na minuty," řekl Jaroslav Němeček. 

Pan Jaroslav Němeček je už dlouhá léta čestným občanem Prahy 4. K letošním 77. narozeninám mu proto osobně přišla poblahopřát i starostka městské části Irena Michalcová. 

"S těmito čestnými občany se snažíme oslavit každé jejich narozeniny. Buď je zveme na radnici a nebo nás pozvou oni k sobě. Loni jsme měli tu čest být u nich doma," řekla Irena Michalcová, starostka MČ Praha 4. 

Nezbývá, než panu Němečkovi popřát pevné zdraví a další úspěšné díly tohoto kultovního dětského komiksu. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu