• Načítám...
>

Vodní pólisté mají své zázemí v Podolí

  • 16. února 2021,
  • 18:54,
  • PRAHA 4,
  • Lukáš Kubát

Stepp Praha - to je univerzitní klub vodního póla, který má svůj domov v bazéně v Podolí. Bohužel v této době nemohou pólisté trénovat. Po uvolnění opatření se ale všechny kategorie budou připravovat na sto procent a rádi tu přivítají třeba i nové členy.

Reklama

Univerzitní klub vodního póla Stepp Praha trénuje v bazénu v pražském Podolí. V současnosti je to jeden z největších a nejúspěšnějších oddílů vodního póla u nás.

"Pokrýváme všechny kategorie od přípravky až po dospělé a dokonce i veterány v mužských a ženských kategoriích. Trénujeme zde prakticky denně v řadě večerních hodin," řekl Roman Zachoval, předseda UKVP Stepp Praha. 

Tréninky vodních pólistů teď kvůli koronaviru neprobíhají.

"V tuto chvíli trénujeme opravdu velmi omezeně. Trénují jen naši reprezentanti za určitých podmínek a v určitých prostorech a jinak ten náš klub nefunguje," řekl Roman Zachoval. 

Členové oddílu už se těší na rozvolnění opatření, kdy budou moci zase trénovat. A rádi tu přivítají třeba i nové členy.

"Hrozně rádi přivítáme mládež. Myslím si, že to ocení i rodiče, po tom rozvolnění, které bude určitě v budoucnu následovat, aby se děti zase začaly hýbat. Především nám jde o kategorii menších dětí ve věku od 7 do 10 let," řekl Roman Zachoval. 

Vodní pólo je podle předsedy klubu jeden z nejvšestrannějších sportů.

"Mládež se zde naučí řadu pohybových aktivit, trénuje zde mrštnost, sílu, rychlost a rychlostní vytrvalost," řekl Roman Zachoval. 

Přijít se můžete podívat třeba i na zápasy vodních pólistů, které se také v jedinečném prostředí bazénu v Podolí odehrávají.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu