• Načítám...
>

MŠ Jitřní má novou kuchyni

  • 1. dubna 2021,
  • 17:55,
  • PRAHA 4,
  • Lukáš Kubát

V mateřské škole Jitřní proběhla kolaudace kompletně zrekonstruované kuchyně. Kuchaři mají k dispozici nové lednice, vařiče a veškerou techniku moderního gastroprovozu. Měnila se ale i vzduchotechnika, rozvody a škola navíc dostala nový zásobovací výtah. Městská část do oprav investovala přes 11 milionů korun.

Reklama

Novou kuchyní se pyšní v mateřské škole Jitřní v Praze 4. Tato kuchyň teď byla úspěšně zkolaudována a nic tak nebrání tomu, aby se do ní vrátily kuchařky, které budou vařit místním dětem.

"Městská část přispěla penězi 11 milionů 288 tisíc, kuchyň se úplně změnila, je to moderní zařízení, má veškeré nové vybavení, zázemí, vzduchotechniku a nové rozvody. Kompletně jsme změnili dvě patra školky a zázemí, dobudovali jsme k tomu i komunikaci + chodník a zázemí pro personál," řekl Filip Vácha, radní MČ Praha 4. 

Nové jsou i veškeré vařiče, lednice a nechybí tu celá řada nejmodernějších kuchyňských strojů a robotů.

"Je tam plno modernějších prvků, které těm děvčatům ulehčí tu práci. Dětem se dělají ranní svačinky, obědy a odpolední svačinky. Kapacita je 120, ale přihlášených máme 112 dětí," řekla Markéta Rolníková, ředitelka MŠ Jitřní. 

Oprava celé kuchyně se stihla takřka v rekordním čase.

"Trvala 2 měsíce, začala 4. ledna a 4. března skončila," řekla Markéta Rolníková.

V mezičase, kdy nebyla kuchyň v provozu, měly děti z mateřské školy Jitří zajištěné jídlo jiným způsobem.

"Škola vedle nás nevaří, je to jenom výdejna, takže jsme si museli zajistit obědy ještě ze školy Filosofské, která nám uvařila a v Jitřní nám pro děti vydali obědy," řekla Markéta Rolníková.

Nová kuchyň září novotou a podle slov paní ředitelky už se všechny kuchařky těší zpátky do práce.

"Děvčata jsou tady od šesti hodin do dvou a myslím si, že až se s těmi novými prvky naučí, tak se tolik nenadřou. I co se týče manuálně, jako je škrabka na cibule, na strouhání sýrů a pomazánky," řekla Markéta Rolníková. 

Podle radního Filipa Váchy je nová jídelna pro školu velice důležitá.

"Jsem rád, že kolegové z rady podpořili tuto investici. Mateřská školka měla poměrně starou kuchyň, která už byla nevyhovující a v současné chvíli v osazenstvu 120 dětí dokáže personál rychle a kvalitně poskytnout obědy," řekl Filip Vácha. 

Mateřská škola Jitřní má za sebou mnohaletou historii. Založena byla již v roce 1984 a charakteristická je věkově smíšenými třídami dětí od tří do šesti let.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu