• Načítám...
>

Praha 4 má nejoblíbenějšího učitele v Česku

  • 9. dubna 2021,
  • 10:58,
  • PRAHA 4,
  • Lukáš Kubát

Praha 4 se může pochlubit tím, že na její základní škole U Krčského lesa učí nejoblíbenější učitel v Česku. Zlatého Ámose totiž letos vyhrál místní učitel Tomáš Pírek. Kantora na radnici přivítala starostka městské části a předala mu drobný dárek.

Reklama

Titul Zlatý Ámos pro nejoblíbenějšího učitele v Česku v letošním roce získal Tomáš Pírek ze Základní školy U Krčského lesa z Prahy 4. Ten vyhrál jak u odborné poroty, tak i u té složené z žáků a stal se tak i Dětským Ámosem.

"Já musím říci, že jsem to nečekal, což asi říkají všichni, ale pro mě to bylo opravdu nečekané, protože tam bylo 5 dalších skvělých kolegů a já jsem mezi nimi byl nejmladší. Pro mě je to určitě veliká pocta a překvapení. Má aprobace je český jazyk a literatura, dějepis a občanská výchova. V čem se snažím být inovativní? Myslím si, že hodně dávám na potřeby žáků, hodně se jich ptám, dělám to, co je baví, i když samozřejmě ne vždy, někdy musíme probírat i neoblíbené učivo, ale snažím se je respektovat a věnovat se jim," řekl Tomáš Pírek, oceněný učitel. 

Oceněného učitele na radnici přivítala starostka Prahy 4 a předala mu drobný dar. Paní starostka také prozradila, že už v Praze 4 jeden z učitelů Zlatého Ámose získal a to sice v roce 2004.

"Už je to dlouhá doba. Jsme moc rádi, že se to vrátilo k nám. Já jsem o to radši, když je to takto mladý pan učitel, i když to není nic překvapivého, protože mužů je ve školství stále málo, mladých mužů taktéž a děti mají takového mladého pana učitele určitě velmi rády. Samozřejmě jsme hrdí," řekla Irena Michalcová, starostka MČ Praha 4. 

Chválu na oceněného učitele pěje i ředitelka Základní školy U Krčského lesa.

"Je úžasný. My si toho ceníme hrozně moc, protože i podle toho ohlasu je to taková prestižní cena o nejoblíbenějšího učitele a já osobně jsem ráda za všechny mladé učitele, kteří tu výzvu přijít, začít učit a vstoupit do toho českého školství přijmou a u pana učitele se nám to ukázalo jako velmi přínosné," řekla Dagmar Malinová, ředitelka ZŠ U Krčského lesa. 

Oceněný učitel se už těší na to, jak se jeho žáci z osmé třídy, kde působí jako třídní, vrátí do školních lavic a on se s nimi po dlouhých měsících uvidí osobně.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu