• Načítám...
>

Testování žáků v Praze 4 probíhá bez komplikací

  • 15. dubna 2021,
  • 13:55,
  • PRAHA 4,
  • Lukáš Kubát

Zatím bez větších komplikací probíhá testování žáků základních a mateřských škol v Praze 4. Například v Základní škole Plamínkové mají přesně určený harmonogram testování a podle ředitele školy i starostky městské části žáci testování zvládají na jedničku.

Reklama

Žáci mateřských a prvního stupně základních škol se vrátili do lavic. Povinnost je ale testování na koronavirus dvakrát v týdnu. V ulici Plamínkové v Praze 4 se nachází jak mateřská, tak i základní škola. My jsme se byli podívat, jak samotné testování probíhá.

"To samotné testování jde jako po másle, v tom není skoro žádný problém. Teď jsme měli první problém, že test nebyl způsobilý, neukázal vůbec nic, takže jsme ho museli opakovat. Ale jinak děti s tím žádné potíže nemají a dělají to vcelku radostně," řekl Ivan Tuček, ředitel ZŠ Plamínkové. 

Vyučování na základní škole v tuto chvíli probíhá takzvanou rotační metodou.

"Tento týden začali větší žáci třetího až pátého ročníku. Tohle byly zrovna nejmenší děti, které jsme tady viděli, to byli třeťáci. Příští týden jdou prvňáci a druháci, aby se to tady zajelo a nebyly s tím žádné obtíže," řekl Ivan Tuček. 

I paní starostka Prahy 4 se byla podívat na to, jak probíhá testování a sama se také zapojila.

"Já jsem se rozhodla, že budu chodit po jednotlivých školách a budu si mapovat to, jak to probíhá. Zatím z toho nemám pocit, že by to bylo nějaké dramatické. Vidím, že personál je perfektně připravený, starší děti to zvládají víceméně s humorem a u těch mladších také nemám pocit, že by jim to nějak vadilo, rodič si je otestuje sám. Já osobně si myslím, že v takových vypjatých krizových situacích je vždy lepší spíše používat zdravý rozum a ty emoce odstavit až na druhou stranu," řekla Irena Michalcová, starostka MČ Praha 4. 

Z rukou paní starostky pak děti dostaly i malou odměnu, která jim celé testování zpříjemnila.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu