• Načítám...
>

Ekoden Prahy 4 se tentokrát zaměřil na Braník

  • 27. dubna 2021,
  • 23:25,
  • PRAHA 4,
  • Lenka Castillo

MČ Praha 4 ve spolupráci se studenty místní střední školy zorganizovala každoroční akci zaměřenou na životní prostředí. Akce s názvem Eko den se konala v rámci celosvětového projektu Den Země, zúčastnit se jí mohl kdokoliv.

Reklama

Zkrášlování okolí, úklid odpadků a čištění životního prostředí neboli Eko den. Akce, kterou pravidelně pořádá Praha 4  v areálu či bezprostřední blízkosti škol. Jelikož se Eko den letos v prostorách škol uskutečnit nemohl, byla v Praze 4 vytipována místa k tomu vhodná, navíc několikrát urgována občany.

"Já bych chtěl vypíchnout spolupráci občanského sektoru, protože ten dnešní úklid, který se koná při příležitosti Eko dne v Braníku a při příležitosti světového Dne Země, pak na občanský podnět dvou dam asi z Braníka jsme potom dostali nabídku od studentů střední školy v Michli, že by nám v rámci neziskového sektoru pomohli s úklidem MČ," řekl Tomáš Hrdinka (ANO), radní MČ Praha 4.

Asi dvacítka studentů Střední odborné školy mezinárodních a veřejných vztahů v Michli iniciovala a spolu s učiteli zorganizovala úklid této skládky, která není na první pohled vidět. Připojit se mohl kdokoliv. Studenti jsou mimo jiné také součástí studentského ekologického programu. 

"V rámci Dne Země, který proběhl minulý týden ve čtvrtek 22. dubna, jsme se ve spolupráci s tímto programem rozhodli, že uspořádáme takovou větší akci. V rámci té akce máme dnes ten Eko den, kdy jsme se zde sešli s dobrovolníky a právě i se záštitou MČ Praha 4, abychom uklidili naše okolí," řekla Kateřina Hájková, lektorka ekologie.

"Já si doopravdy myslím, že tohle téma je v české politice docela tabu a právě proto bych chtěl poprosit tu mladou generaci, která se o to zajímá, aby doopravdy iniciovala tyto věci a to nejen v Praze, ale i v okolí svého bydliště. Aby psali svým radním a snažili se ten problém vyřešit," řekl Dominik Hlinka, student.

Za ideou projektu Eko den s Prahou 4 stojí od roku 2018 Alžběta Korčáková, koordinátorka a etnografka. Jak nám sdělila, má velkou radost, že žádná taková iniciativa není marná. Životní prostředí Prahy 4 pochválilo i její vedení. Jeho úroveň se prý za dvacet let výrazně zlepšila.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu