• Načítám...
>

Nežádoucí fotografie jsou k vidění v Praze 4

  • 25. května 2021,
  • 18:54,
  • PRAHA 4,
  • Jaroslav Šetlík

Fotografická výstava mapující manipulaci a cenzuru zejména v československé fotožurnalistice je k vidění v Centrálním parku na Pankráci. Jde o sedmou a poslední zastávku této putovní venkovní výstavy, která je v Praze k vidění již potřetí. Prohlédnout si ji mohou zájemci do 13. července.

Reklama

Nežádoucí okamžiky. Tak se jmenuje panelová výstava, která je k vidění v Centrálním parku na Pankráci. Expozice čítající 134 fotografií mapuje manipulaci a cenzuru zejména v československé fotožurnalistice.

"Já bych možná začal poděkováním České tiskové kanceláři, že vůbec tuto výstavu připravila, protože si myslím, že v době, kdy jsme neustále atakováni různými fake news a různými nepravdivými zprávami, tak je strašně důležité si uvědomit, jakým způsobem s námi přes tu obrazovou informaci někdo manipuluje. Myslím si, že to je nesmírně záslužné a jsem moc rád, že se nám podařilo tuto výstavu pro Prahu 4 získat a věřím, že to ocení i naši občané z Prahy 4, kteří si jí budou moci prohlédnout," řekl Michal Hroza, radní MČ Praha 4. 

Veřejnosti představuje slavné i méně známé snímky, které byly v minulosti z ideologických důvodů například po určité období zakázány. Největší část je věnována období komunismu. K vidění jsou ale také snímky předválečné nebo z období druhé světové války.

"V té výstavě uvidíte malý vzorek ohromného množství fotografií, kterými disponuje fotobanka ČTK. Jedná se celkem o 134 fotografií, které dokumentují to, jakým způsobem se přes obrazovou informaci manipuluje s tou výslednou informací. Najdete tu aranžované fotky a samozřejmě i takové fotografie, které byly přímo retušovány, to je asi možná vůbec taková nejzajímavější věc, co se týče té manipulace s tou fotkou," řekl Michal Hroza. 

Výstava je zpřístupněna 24 hodin denně a zájemci si ji mohou v Centrálním parku na Pankráci prohlédnout až do 13. července.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu