• Načítám...
>

ZŠ Nedvědovo náměstí se dočkala hřiště

  • 28. května 2021,
  • 22:06,
  • PRAHA 4,
  • Jaroslav Šetlík

Základní škola Nedvědovo náměstí v Praze 4 se po letech čekání dočkala hřiště. Využívat ho budou moci jak žáci během hodin tělesné výchovy, tak i odpolední družiny či kroužky. Hřiště radnice nechala vybudovat v návaznosti na další stavební práce.

Reklama

Základní škola Nedvědovo náměstí v Praze 4 se po letech čekání dočkala hřiště. To vzniklo v souvislosti s dalšími stavebními pracemi, které tu v uplynulých měsících proběhly.

"Do suterénu protékala voda a byla tu sanace zdiva. To není vidět. Sanace zdiva, přikládali jsme plynovod a další věci, celková investice byla ve výši 2 milionů 700 tisíc," řekl Filip Vácha, radní MČ Praha 4. 

"Pro nás znamená moc, jsme škola s podporou sportu, hlavně plavání a přesto jsme neměli žádné vlastní venkovní hřiště, protože tohle bylo nejméně deset let mimo provoz. Takže obrovská příležitost, jak sport dělat naplno," řekl Vít Šolle, ředitel ZŠ Nedvědovo náměstí. 

Hřiště budou moci využívat žáci převážně během hodin tělesné výchovy. Přístupné bude ale také mimo vyučování např. v odpoledních hodinách.

"Určitě bude přístupné odpoledne i školní družině, také nemáme ani zahradu, zahrádku, tak si dovedu představit, že tady budou odpoledne děti z družiny. Ale také nějakým oddílům a nechci říct pronájmům, ale prostě našim dětem i ve volném čase, určitě ano," řekl Vít Šolle.

"Já si myslím, že právě v tomto období je to velice důležité, protože děti se učily v distančním období, ale výuka sportovní šla stranou. Pokud si děti někde nesportovaly z vlastní iniciativy, tak tělesná výchova, byť i byly školy v některých chvílích otevřeny, nefungovala, takže já si myslím, že zvláště v této době je takovéto hřiště velkým přínosem," řekla Irena Michalcová, starostka MČ Praha 4. 

Radnice Prahy 4 bude v opravách školních hřišť pokračovat i nadále. Nedávno radní MČ schválili rekonstrukci hřišť ZŠ Na Chodovci a Ohradní.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu