• Načítám...
>

Tramvaje jezdí až na Pankrác

  • 8. června 2021,
  • 20:36,
  • PRAHA 4,
  • Lukáš Kubát

V rekordním čase 70 dní byla zrekonstruovaná trať z Nuslí na Pankrác. Nově tak dojedou tramvaje až ke stanici metra. Zároveň jsou všechny zastávky bezbariérové a přibyly dokonce i některé nové.

Reklama

Dopravní podnik zrekonstruoval tramvajovou trať vedoucí z Nuslí na Pankrác. Rekonstrukce se zvládla v extra krátkém čase. A nově tak můžete dojet tramvají až ke stanici metra Pankrác.

"Problém byl termín, ten je klíčový na těchto stavbách a myslím si, že v 70 dnech je to složité. Samozřejmě rozdělilo se to na loňský rok a letošní rok, tak to trošku pomohlo. Kolej byla realizovaná systémem W - tram, což je pevná jízdní dráha, dá se říci kompletně zabetonovaná a následně se pak zalévá litým asfaltem," řekl Jan Rajchart, hlavní stavbyvedoucí Eurovia. 

Místostarosta městské části Zděnek Kovářík chce poděkovat hlavně obyvatelům Nuslí.

"Jednak vzorně vydrželi rekonstrukci, jednak za to, že se pět let účastnili boje za tu podobu, kterou dnes vidíme a v podstatě ta podoba je do značné míry výsledkem jejich snahy. To, co tady dnes je, tak se podařilo dosáhnout velmi kvalitní přestupní vazby na náměstí Hrdinů, zachovat prostor dokonce i pro motoristy, což je dnes unikum, zachovat parkovací místa pro místní občany, až na některé bohužel drobné výjimky a dokázat udělat tohle všechno v poměrně rozumném a stavebně hodně rekordním čase," řekl Zdeněk Kovářík, místostarosta MČ Praha 4. 

Pro Prahu 4 bylo důležité i zachování autobusové linky 193, která vede částečně po nově zrekonstruovaném úseku.

"Což extrémně zajímalo nejvíce našich obyvatel. Ještě se musí rozlišit tady pod námi u stanice Kotorska přístup do sídliště, protože to vede přes soukromý pozemek, tam se zatím nepodařilo dotáhnout tuhle věc, ale věřím, že to město dovrší," řekl Zdeněk Kovářík. 

Otevření trati bylo opravdu velkou slávou a nechyběly na ní třeba historické tramvaje Dopravního podniku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu