• Načítám...
>

Praha 4 má nové griloviště

  • 16. července 2021,
  • 13:06,
  • PRAHA 4,
  • Lukáš Kubát

Z nového griloviště se mohou těšit občané Prahy 4. Griloviště se nachází nedaleko Branických ledáren a je odlito z odolného betonu. Kolem griloviště je i osm míst k sezení, a je tak připraveno i pro početnější návštěvy.

Reklama

Praha 4 má nové veřejné ohniště a griloviště. Nachází se u Vltavy, nedaleko Branických ledáren.

"Je to takové velmi jednoduše a účelně vypadajícíc ohniště. Je lité z pohledového betonu. Je to samonosná kostrukce. Není to kotvené, ale je to držené vlastní váhou toho betonu. A velmi se mi líbí právě ten minimalistický styl. Jak to krásně zapadne do takovéhoto parku. My jsme se inspirovali, nebo já osobně, u jedné malé, pražské městské části, kde toto místní občané velmi uvítali. A já jsem si už asi třičtvrtě roku přál něco podobného dostat k nám a až teď se to povedlo. Povedlo se vybrat myslím velmi důstojné místo na břehu Vltavy," uvedl Tomáš Hrdinka, radní MČ Praha 4. 

Griloviště nemá žádný řád, ale lidé by si po sobě měli hlavně uklízet nepořádek. Pokud si tam chcete udělat ohýnek, něco upéci či ugrilovat, musíte si také přinést brikety, pelety nebo dřevo.

"Je zde nasmlouvána firma na každotýdenní servis, který probíhá každé pondělí, a který zbavuje ten ocelový límec nějakých tuků nebo zbytků jídla. Zároveň se stará o úklid nejbližšího okolí, vysypání košů. Takže čistota je zajištěna," upozornil Tomáš Hrdinka, radní MČ Praha 4.

Jak už bylo řečeno, griloviště je udělané z odolného betonu. Tak by jeho životnost měla být poměrně dlouhá.

"Pokud si to občané oblíbí, a jak už jsem řekl, tak se tak myslím už stalo, protože každý den jsou tady vidět lidé, tak bychom rádi umístili druhé griloviště na Centrální park na Pankráci," dodal Tomáš Hrdinka, radní MČ Praha 4.

Pořízení tohoto griloviště vyšlo Prahu 4 na necelých 200 tisíc korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu